Šport > Zimski športi
54457 ogledov

Goggia udarila po mizi: "Ali ste nori? Ste nori?"

Sofia Goggia Profimedia
Sofia Goggia je manj kot 24 ur po zlomu roke slavila na smuku v St. Moritzu.

Najboljša smukačica na svetu Sofia Goggia se je dan po poškodbi na petkovi tekmi, po kateri so jo s helikopterjem prepeljali v Milano na operacijo, pojavila na startu drugega smuka v St. Moritzu. 

Goggia se je po progi spustila s ploščico in devetimi vijaki, vstavljenimi v otečeno levo roko, ki si jo je v petek med tekmo, ko je nerodno zajela vratca, zlomila na dveh mestih, imela pa je tudi improvizirane luknje, vrezane v rokavico.

Sofia Goggia | Avtor: Epa Epa

Kljub poškodbi je smučala v prepoznavnem, napadalnem slogu ter zmagala s prednostjo 43 stotink sekunde pred edino slovensko predstavnico v hitrih disciplinah na ženskih tekmah. Goggia je prišla do 11. zmage na zadnjih 16 tekmah svetovnega pokala v smuku, na katerih je nastopila.

"Po tem, ko sem se pognala iz starta, nisem mogla pritisniti tako, kot bi si želela, in moja prednost ni bila tako velika kot na treningih, ampak slabe pol sekunde je bilo več kot dovolj," je povedala o svoji zmagovalni vožnji. "Dovolj je tudi ena stotinka sekunde."

Ilka Štuhec Tekle so solze Šport Štuhčeva ni mogla verjeti svojim očem

"Res sem srečna, res sem hvaležna, saj sploh ni bilo zagotovljeno, da bom lahko danes na startu," je dejala. Razkrila je še, da so v italijanskem taboru resno razmišljali o odstranitvi njenega imena s startne vrste.

"Vprašala sem jih: 'Ali ste nori? Ste nori? Jaz se ne predam kar tako'," je komunikacijo s člani ekipe povzela 30-letnica.

"Res razumem, da je bilo nekoliko tvegano, a rekla sem si, da po olimpijskih igrah v Pekingu lahko prenesem vse. In natanko to sem storila," je še dejala tekmovalka iz Bergama. Na OI je namreč nastopila po poškodbi kolena in osvojila srebro na olimpijskem smuku.

Sofia Goggia | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Stajerc 16:46 17.december 2022.

    Nimaš kaj zategla pa je

Sorodne novice