Šport > Zimski športi
2571 ogledov

Anže Semenič: "Malo sem v šoku"

Anže Semenič Epa
Anže Semenič je z uspehom v Zakopanah postal 12. Slovenec z zmago na tekmah svetovnega pokala.

"Malo sem še v šoku, a skušam vse čim bolje doživeti. Po doskoku v finalu z mene ni padlo breme, bolj sem bil zadovoljen, da so mi danes uspeli vsi trije skoki, da sem pokazal napredek od včeraj in da lahko tudi na normalni skakalnici lahko skočim čez kalkulacijsko točko," je po premierni zmagi v svetovnem pokalu povedal Anže Semenič.

Štiriindvajsetletni skakalec stopnjuje formo pred olimpijskimi igrami v Pyeongchangu, saj je že pred današnjo tekmo 13. januarja izboljšal svoj najboljši dosežek na posamičnih tekmah svetovnega pokala z osmim mestom na poletih v Kulmu.

Veter je pomembno krojil potek prve serije, saj so se ugodne razmere ob začetku tekme postopoma slabšale. Oba slovenska finalista sta skakala pred močnim poslabšanjem razmer v zaključku serije. "Vsekakor so bile razmere v prvi seriji zahtevne, vendar je včasih treba imeti nekaj sreče. Danes se je vse sestavilo zame," je še povedal Semenič.

Anže Semenič Dva Slovenca na odru Šport Nov slovenski zmagovalec

Prevc: Nisem pričakoval, da se lahko zavihtim tako visoko

Tudi Peter Prevc je bil zadovoljen s potekom tekme, s tretjim mestom je prišel do svoje najboljše uvrstitve v tej sezoni: "Povedano po pravici sem bil po objavi uradnih rezultatov presenečen. Pozitivno presenečen. Nisem pričakoval, da se lahko zavihtim tako visoko. Tekma je bila kar loterijska, a sem v obeh serijah imel srečo z vremenskimi razmerami in izšlo se je, kot se je. Rad pa bi izpostavil rezultat Anžeta in mu še javno čestital," je povedal 22-kratni zmagovalec tekem svetovnega pokala.

Neugodne razmere so najbolj ponagajal najboljšim v letošnji sezoni, ki so imeli velike težave. Nosilec rumene majice na tekmi Poljak Kamil Stoch je tako skočil le 108,5 metra in tekmo končal brez osvojenih točk na 38. mestu. Nemec Richard Freitag se je znašel malce bolje in je po prvi seriji s skokom 129,5 metrov bil sedmi, na koncu pa končal na 10. mestu, kar je zadostovalo za prevzem vodstva v skupnem seštevku.

Anže Semenič Svetovni pokal Šport Dvanajsti Slovenec z zmago, 66. zmaga
Komentarjev 3