Šport > Zimski športi
28 ogledov

Mario Matt ugnal konkurenco, Valenčič med petnajsterico

sport 11.03.2012 Mitja Valencic, pokal Vitranc, Kranjska Gora, svetovni pokal - Saša Despot
Edini Slovenec na štartu slaloma v Val d'Iseru Mitja Valenčič je zelo dobro opravil s prvo vožnjo in bil 10. V drugi vožnji pa je svojo uvrstitev nekoliko poslabšal, a še vedno ostal znotraj petnajsterice. Najhitrejši je bil Avtrijec Mario Matt.

Avstrijci so sicer pred tekmo največ pričakovali od včerajšnjega zmagovalca Marcela Hirscherja, ki pa ga je polomil v prvi vožnji in ostal brez finala. Mario Matt je bil na koncu slabe tri desetinke hitrejši od Šveda Matthiasa Hargina in skoraj pol sekunde od Italijana Patricka Thalerja.

Mitja Valenčič je ob prihodu v cilj zasedel osmo mesto, na koncu pa se je kljub temu obdržal na repu petnajsterice in s tem postavil nov najboljši izid moške reprezentance v alpskem smučanju v tej sezoni. Valenčič pred tem kar 11 mesecev ni osvojil točk za svetovni pokal.

"Kazalo je bolje, saj bi lahko iztržil več, vendar pa sem po slabem startu v sezono sedaj prišel do pravih občutkov. Določeni odseki so že vrhunski, ne pa še proga v celoti. Sedaj lahko grem z optimizmom in samozavestjo naprej in bom lažje nadaljeval, čeprav je bilo v igri več, kot pa 15. mesto. Nekje je treba začeti in upam, da bo šla sedaj krivulja navzgor," je dejal po tekmi Valenčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.