Šport > Zimski športi
23 ogledov

Massi: Tina je v cilju utišala občinstvo

tina maze lindsey vonn sp vail 2015 super-g EPA
Trener Tine Maze Valerio Ghirardi je nastop slovenske tekmovalke nervozno spremljal v cilju, vodja ekipe Andrea Massi pa je bil tedaj še na progi in bil kasneje zelo vesel srebrne medalje.

"Slovenija je lahko ponosna, da predstavnica njene države prevzame vodstvo pred izjemno uspešno Američanko na tako pomembni tekmi na njenem terenu. To, kako je Tina Maze utišala občinstvo v ciljni areni, ko je prehitela Lindsey Vonn, je bilo nekaj izjemnega. Res je dosegla zelo dober izid," so bile prve besede Massija.

Ghirardi: V tem trenutku zelo razočaran

tina maze lindsey vonn sp vail 2015 super-g | Avtor: EPA EPA
"Bilo je zelo tesno. Tina Maze je odlično tekmovala. Tudi naš servis smuči je bil zelo dober. Obenem je bila Mazejeva na progi, ko je bilo še zelo vetrovno. Pozneje je bilo bolje. Smučala je res dobro, bila je zelo osredotočena. Sam sem sicer ta trenutek zelo razočaran. Tri stotinke, to ni nič, toda tako je življenje. Vodila je in šele zadnja izmed favoritinj, ki so bile na startu, jo je prehitela. Mogoče bo prihodnjič bolje. Toda ne glede na vse, je to zelo dober začetek prvenstva," je še med tekmo dejal Ghirardi.

Massi: Pogoji nam niso šli v prid

Tekmovalni del SP se je začel v slabih vremenskih razmerah, snegu in vetru. "Dan se je začel slabo. Ogrevalna proga je bila mehka in zasnežena. Tudi med ogledom določenih delov ni 'prebavila' in sem bil zelo zaskrbljen. Z Mazejevo sem nato govoril drugače, kot sicer. Zelo zrelo je vzela superveleslalom in odreagirala na pogoje. Ti so se med tekmo spreminjali. Nam niso šli v prid.''

''Mazejeva ni imela tako dobrih pogojev, kot zmagovalka Anna Fenninger. Toda tudi slednja je peljala odlično, kot tudi Vonnova. Ta se je dobesedno morala vreči na glavo, da je v zaključnem delu prišla do medalje, ki jo je iztržila v prav tako slabih razmerah. Več sem pričakoval od Švicarke Lare Gut, ki je tudi imela slabe pogoje," je povedal Massi. "Rezultat, ki ga je dosegla Mazejeva, je odličen. Toda zadnje tekme za svetovni pokal ne štejejo, ko pridejo na vrsto taka prvenstva. Po sedmih letih je tik pred SP prvič zelo zbolela. Malo preveč smo podcenjevali zdravstvene težave in bi morali drugače ravnati. Sam nisem zdravnik, a sem absolutno vedno za zdravljenje po naravni poti. Toda ko zamujaš, pa se pojavi efekt domin in zadnje tri tekme za svetovni pokal smo zato plačali račun," je še menil Massi.

maze fenninge vonn sp vail 2015 super-g | Avtor: EPA EPA

Osvojena kolajna ima svoje posledice

Tina Maze je dan končala na zmagovalnem odru med prevzemom srebrne medalje. "Osvojeno odličje pusti posledice, tako zaradi večjega adrenalina kot tudi zaradi številnih obveznosti, ki se končajo proti večeru z razglasitvijo treh najboljših," je končal Massi, ki se mu ni bilo treba odločati, ali oditi na sredin trening ali ga izpustiti.

Ameriški prireditelji so morali namreč odpovedati smukaški trening deklet Beaver Creeku že dan pred vadbo zaradi napovedi močnih snežnih padavin. Zaključni trening pred petkovo tekmo ob 19. uri po srednjeevropskem času bo tako na sporedu v četrtek.

Komentarjev 15
  • Ferluci 17:35 04.februar 2015.

    Eh, nekaj moraš počet da malo pojeziš komentatorje in vidiš njihove reakcije.. sicer se pa včasih najde kar dosti dela... takšnega in drugačnega, če le hočeš. Včasih se je treba tudi malo sprostiti, mar ne?

  • encijan 17:20 04.februar 2015.

    Dela je veliko! Celo manjka kadrov, samo za lenuhe pač ni dela!

  • Papaja Popi 16:27 04.februar 2015.

    Kdo pa še ima službo v deželi tej ????????Sicer pa v pisarnah tako ni dela !!!!!!!!!!!!!!