Šport > Zimski športi
12 ogledov

Maze: "Komaj čakam toti Maribor"

Tina Maze EPA
Tina Maze že nestrpno pričakuje slalom in veleslalom na 49. Zlati lisici, ki bo konec tedna na Mariborskem Pohorju. Slovenska šampionka je na svojem profilu na Twitterju zapisala: "Komaj čakam toti Maribor."

"Želela sem priti v Slovenijo s takšno prednostjo. Komaj čakam na tekmovanje v Mariboru, danes sem še trenirala v Italiji. Maribor je zame vedno prednost, ker imam podporo gledalcev. V Cortini nisem bil stoodstotna glede počutja, sedaj sem super," je ob prihodu v štajersko metropolo dejala Tina Maze.

"Pripravljena sem na vse vremenske prilike. V Mariboru je vedno fino. Želim se dokazati navijačem," je še dodala Črnjanka.

Najboljša smučarka v svetovnem pokalu se še dobro spominja svoje prve zmage na Zlati lisici, ki sega v leto 2005, ko je bila najboljša v veleslalomu. V spomin na prvo mariborsko zmago je na strani na Facebooku objavila fotografijo s podelitve priznanj najboljšim, pod njo pa z zapisom povabila vse svoje navijače, naj jo pridejo v čim večjem številu podpirat v živo.

"Maribor, ste pripravljeni na šov? Jaz sem. Se vidimo v soboto in nedeljo," piše Črnjanka in dodaja, da je za njo dober trening v Italiji. Tina Maze je na Zlati lisici zmagala dvakrat, leta 2005 in 2009, obakrat v veleslalomu. Več slovenskih zmag ima le Mateja Svet, ki je dvakrat zmagala v veleslalomu in enkrat v slalomu, eno zmago pa je Sloveniji leta 1994 v slalomu priborila še Urška Hrovat.

Tina Maze, ki je bila lani, ko so morali prireditev zaradi pomanjkanja snega izpeljati v Kranjski Gori, v slalomu četrta, v veleslalomu pa peta, letos cilja na najvišja mesta. V pomoč ji bo tudi vreme, saj Mazejeva blesti na trdih progah, vremenska napoved pa je taka, da se bodo temperature konec tedna spustile krepko pod nič stopinj Celzija. To bo organizatorjem omogočilo, da bo proga dobro utrjena.

Komentarjev 2
  • pesjan 15:29 24.januar 2013.

    IN toti Maribor čaka tebe TINAAAAAAAAAAAA...

  • HansAndersen 14:56 24.januar 2013.

    Naj zmaga najboljša :)