Šport > Zimski športi
266 ogledov

Mladi Slovenec najvišje doslej

Lovro Planko Profimedia
Boe postavil temelje za novo dvojno zmago, dva Slovenca do točk.

Norvežan Johannes Thingnes Boe je zmagal na sprinterski tekmi biatlonskega svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. S tretjo zmago v sezoni in 55. v karieri ima petkratni olimpijski prvak lepo izhodišče tudi za zmago na nedeljskem zasledovanju. Do točk sta prišla dva Slovenca; Jakov Fak je bil 25., Lovro Planko pa 31.

Boe, prvi favorit sezone, si je s strelsko ničlo priboril kar 43 sekund prednosti pred Francozom Emilienom Jacquelinom in 46,9 pred rojakom Sturlo Holmom Lagreidom, ki sta po enkrat zavila v kazenski krog.

Najboljši med Slovenci je bil spet Fak s 25. mestom, a glede na en kazenski krog s kar velikim zaostankom skoraj 1:50 minute. Do točk je z eno napako na strelišču in 31. mestom prišel še najmlajši v slovenski vrsti Planko, ki je potrdil napredek v pripravljalnem obdobju in se v eliti povzpel najvišje v karieri.

Alex Cisar je bil brezhiben s puško in pristal na 46. mestu, z dvema napakama in 52. mestom pa se je na zasledovanje prebil tudi Anton Vidmar. Miha Dovžan je z 72. mestom posamične nastope v Avstriji že končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice