Šport > Zimski športi
1 ogledov

Na Holmenkollnu na tekmi pet Slovencev

peter prevc trondheim EPA
Na nedeljski tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev na Holmenkollnu nad Oslom bo nastopila peterica Slovencev.

Poleg Petra Prevca in Roberta Kranjca, ki sta imela nastop že zagotovljen, so bili v kvalifikacijah uspešni še Anže Semenič, Andraž Pograjc in Matjaž Pungertar. Brez tekme sta ostala Jurij Tepeš in Matic Benedik.

V kvalifikacijah je bil najboljši Nemec Karl Geiger s 130 metrov dolgim skokom, drugi dosežek je imel Čeh Jan Matura (128,5 m), tretjega pa Avstrijec Wolfgang Loitzl (127 m).

Pograjc je imel s 128 metri osmi dosežek kvalifikacij, 23. je bil Pungertar s 119,5 metra, tekmo pa je kot 38. ujel še Semenič (114 m). Za las je bil z 41. mestom prekratek Benedik, skočil je 114 metrov, medtem ko je Tepeš tokrat pristal na 48. mestu (112,5 m).

Prevc je skočil 118,5 metra, Kranjec 121,5. Med tistimi, ki so imeli nastop že zagotovljen, je bil s 129 metri najboljši Nemec Richard Freitag. Nedeljska tekma se bo s poskusno serijo začela ob 12.30, prva serija pa bo po končani ženski tekmi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.