Šport > Zimski športi
530 ogledov

Najboljša uvrstitev slovenske mešane štafete v tej sezoni

Anamarija Lampič, Jakov fak Profimedia
Francozom mešana štafeta, Slovenci najbolje to sezono.

Francoska mešana štafeta v postavi Julia Simon, Sophie Chauveau, Fabien Claude in Quentin Fillon Maillet je zmagovalka preizkušnje svetovnega pokala v Oslu. Slovenska četverica je zasedla šesto mesto in prišla do najboljše uvrstitve v tej disciplini to sezono. Pred tem so bili Slovenci v Östersundu 12., v Anterselvi pa 11.

Polona Klemenčič je v prvi predaji porabila dva dodatna naboja pri streljanju stoje in Anamariji Lampič predala kot 11. z zaostankom 1:20 minute. Ta je leže morala v kazenski krog, stoje pa je z dvema popravama pokrila vse strele in v vseh treh krogih precej nadoknadila s tekom.

Mihi Dovžanu je Lampič predala kot osma z zaostankom 2:09 minute. Dovžan je streljanje opravil brezhibno in pridobil še eno mesto. Jakov Fak je s sedmega mesta krenil naprej in po odličnem streljanju stoje prehitel Češko za končno šesto mesto. Ciljno črto so Slovenci prečkali 2:40,1 minute za zmagovalci.

V boju za zmago je imela francoska zasedba po zaslugi Simon in Chauveau veliko prednost pred tekmeci že po obeh ženskih nastopih. Claude in Fillon Maillet sta nato predvsem po zaslugi zadnjega streljanja Fillona Mailleta zanesljivo ohranila 32,2 sekunde naskoka pred zasledovalci za drugo zmago to sezono. 

V četveroboju reprezentanc za drugo mesto je bila najmočnejša Švedska, potem ko je Martin Ponsiluoma ob koncu ugnal Johannesa Thingnesa Boeja (+35,9), ki je Norveški pritekel tretje mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice