Šport > Zimski športi
6220 ogledov

Najboljši smučar v skrbeh zaradi Hirscherja: "Lahko samo izgubim"

Odermatt Epa
"Sprva sem mislil, da gre za šalo," v zvezi z napovedano vrnitvijo nekdanjega avstrijskega šampiona pravi najboljši smučar na svetu.

Najboljši alpski smučar na svetu Marco Odermatt, zmagovalec treh zaporednih sezon svetovnega pokala (2022, 2023, 2024), je priznal, da ga vrnitev Marcela Hirscherja, ki se pri 35 letih vrača med smučarsko elito kot član nizozemske reprezentance, navdaja z mešanimi občutki.

Po eni strani ga veseli, da bomo na belih strminah spet lahko uživali ob pogledu na šampiona takšnega kova, kot je Hirscher, po drugi pa ga skrbi, da se bo osemkratni dobitnik velikega kristalnega globusa uspel vrniti na svetovni vrh in s tem pod vprašaj postavil njegovo prevlado.

"Sprva sem mislil, da gre za šalo," je komentiral 26-letni švicarski as in dodal: "To je fantastična novica za krepitev mednarodnega ugleda alpskega smučanja, saj bo Marcel odlslej smučal za Nizozemsko."

Marcel Hirscher Vrnitev legende Šport Avstrijci so se na vse pretege trudili, da bi ga prepričali

Odermat se je v lanski sezoni spet približal magični meji 2000 točk (1947), potem ko jih je v lanski zbral kar 2042 in s tem izboljšal več kot dve desetletji star rekord Hermanna Maierja iz sezone 1999/2000, v kateri je 'Herminator' postal prvi in do lanskega leta tudi edini smučar, ki je sezono sklenil z vsaj 2000 osvojenimi točkami. 

Preteklo tekmovalni zimo je Odermatt sklenil s štirimi globusi, velikim za skupno zmago ter tremi malimi za zmago v seštevku veleslaloma, superveleslaloma in smuka. Zadnji smučar, ki je v eni sezoni osvojil štiri 'krogle', je bil že omenjeni Maier v letih 2000 in 2001. 

Odermatt | Avtor: Epa Epa

Za zdaj še ni jasno, kdaj in kje se bosta Odermatt in Hirscher prvič pomerila na smučišču, saj si mora novopečeni nizozemski reprezentant prej izboriti pravico do nastopa v svetovnem pokalu.

"Ničesar ne morem pridobiti v dvoboju s Hirscherjem, lahko samo izgubim," je za Blick priznal Odermatt. "V zadnjih letih sem se pogosto srečevalz vprašanjem, kdo je boljši med mano in Hirscherjem? Če me bo na vrhuncu kariere premagal smučar, ki se vrača iz pokoja, mi odgovor na to vprašanje ne bo v prid," je dodal Švicar.

Marcel Hirscher | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.