Šport > Zimski športi
24 ogledov

Navijač iz Črne: 99-odstotno sem prepričan, da bo Tina še tekmovala

53. Zlata lisica Vanda Levstik
Pod Pohorjem je tudi ekipa zurnala24, ki bo zbira vtise in pričakovanja gledalcev, ki se množično zgrinjajo ob progo. Vrhunec prve vožnje bo ob nastopu Tine Maze. Črnjanka ima startno številko 34. Govorili smo z njenimi najbolj zvestimi navijači, ki so nam postregli z neuradno informacijo, da bo Tina Maze nadaljevala kariero.

Organizatorji ob progi pričakujejo 15 tisoč gledalcev, ki se že od zgodnjega jutra zgrinjajo ob veleslalomsko progo.

Iz Maribora se pod Pohorje vijejo dolge kolone avtobusov in avtomobilov. Kljub minus 13  stopinjam Celzija je vzdušje noro.

Je to res zadnja tekma Tine Maze?

Ivo, iz Črne na Koroškem, sicer član najbolj zveste navijaške skupine Tine Maze zase pravi, da je eden najbolj zvestih navijačev Korošice. Pred 1. vožnjo veleslaloma nam je povedal: "Za Tino navijam že 16 let. Ona je legenda. 99-odstotno sem prepričan, da bo še tekmovala."

Ko smo ga vprašali, kako to, da je tako optimističen glede nadaljevanja njene kariere, je dejal, da ima zanesljive informacije in da ne bo prvič, da bo za Tino Maze potočil kakšno solzico.

Srečali smo tudi skupino mladih navijačev iz Podkorna, ki so prišli navijat za mladi up slovenskega smučanja, 18-letno Meto Hrovat, ki bo nastopila kot zadnja Slovenka s številko 57. Dejali so nam, da so njeni zvesti navijači in, da bodo držali pesti tudi za druge Slovenke: "Še posebej za Tino, za za katero nam je žal, da je ne bo več med aktivnimi smučarkami.“

Tudi taki, ki za Tino ne držijo pesti

Navijači so nam povedali, da ne vedo, kaj pričakovati od Tine Maze, upajo pa le, da ne bo padla ali odstopila. Ustavili smo mlado družino iz okolice Maribora z malimi otroki. Dejali so nam, da je njihova hčerka za Tino Maze navijala že pri sedmih mesecih in da na Zlato lisico hodijo že vrsto let, pa čeprav ne smučajo.

Srečali pa smo tudi take, ki ne navijajo za Tino Maze. "Navijamo za Ilko, za Tino pa ne, kar si preveč izmišljuje,“ nam je povedal Tomaž iz Ilirske Bistrice.

Vogrinec oblekel najdebelejši pulover

Starosta slovenskega alpskega smučanja in dolgoletni vodja slovenskih reprezentanc Tone Vogrinec je za priložnost Tininega slovesa oblekel pulover, ki so mu ga podarili Norvežani za mrzle čase. Vogrinec je dejal, da ne pomni, kdaj se je tako toplo oblekel, kot danes, ko so temperature ob progi pod minus desetimi stopinjami Celzija.

Pahor z zastavo v rokah

Na tribuni za goste je moč opaziti veliko slovensko "Zastavo Slavnih", seveda v rokah široko nasmejanega predsednika republike Boruta Pahorja. Tinino slovo in seveda nastop preostalih slovenskih smučark si je prišel ogledati tudi premier Miro Cerar, med pomembneži pa smo videli tudi ministra za infrastrukturo Petra Gašperčiča. 

Parkirišča že polna

Da je ob progi res ogromno gledalcev, priča podatek policije, ki sporoča, da so javni  parkirni  prostori,  ki jih je organizator letošnje javne prireditv pripravil pod  Pohorjem, že zasedeni, zato obiskovalcem, ki prihajajo z osebnimi vozili predlagajo, da vozila  parkirajo kar pri vojašnici Generala Maistra in od tam  uporabijo brezplačni avtobusni prevoz ali brezplačno mestno avtobusno linijo. 

Sicer pa gledalci še kar prihajajo, nizke temperature jih očitno ne motijo, tudi zato, ker je po Pohorjem povsem jasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.