Šport > Zimski športi
32 ogledov

Ne more se zgledovati po Prevcu

maruša ferk Profimedias
S povsem drugačnimi občutki kot Ana Bucik se iz Flachaa vrača druga slovenska finalistka Maruša Ferk.

''Kar se tiče Maruše je pa to čisto drugačna zgodba kot pri Ani,'' je primerjavo slovenskih smučark začel Denis Šteharnik.

Ferkova na treningih kaže dobre predstave in se po časih lahko kosa z najboljšo slovensko slalomistko, na tekmah pa ji nikakor ne uspe prikazati prave forme. ''Je enako hitra, na treningih ji gre, na tekmi pa nikakor ne, ne more stvari sestaviti skupaj in to je tista druga plat,'' je dodal glavni trener.

Razlogi se potemtakem ne skrivajo v fizični, temveč v psihološki pripravljenosti. Z nečim podobnim se v zadnjem času srečuje Peter Prevc, ki je odšel na krajši oddih. Ferkova bi morala slediti njegovemu zgledu, vendar ji urnik tega ne dopušča.

''Najbolje bi bilo, da se malo spočije, ima kakšen teden premora in malo odmisli to smučarijo, a tega žal ne more narediti, saj gre v Zauchensee na smuk in superkombinacijo,'' je pojasnil Šteharnik in nadaljeval: ''A to bo morala čim prej preboleti, čeprav to pusti močan pečat na tekmovalki. A mislim, da se bo čim prej pobrala in da bomo stvar obrnili v pozitivno smer. Ni še konec sezone. Je pa res, da je v odlični formi, pa nikakor ne more doseči točk oziroma zadovoljivega rezultata,''

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 5
  • uni65 12:53 11.januar 2017.

    KDO JO SPLOH ŠE DRŽI V SNEŽNEM CIRKUSU mislim MARUŠO

  • sprehajalec 11:28 11.januar 2017.

    Ma kakšnemu Prevcu, dajte no mir. Pri nas le radi iz povprečnežev delamo junake, najraje jih pa potem tolažimo.

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:05 11.januar 2017.

    Seveda, ker mi častimo tiste, ki so nekaj časa blizu petnajsterice ali se celo redno uvrščajo v finalne vožnje. To so samo turisti in nič več. Poglej Shifrinovo, razočarano ko je samo pol sekunde pred ostalimi in total potrto, ko ...prikaži več je tretja. To je zmagovalni karakter.