Šport > Zimski športi
5534 ogledov

Nesrečni Norvežan o vrnitvi v Planico: "Ta hrib ..."

daniel andre tande Epa
Pred devetimi meseci se je zaradi padca v dolini pod Poncami boril za življenje.

Norveški smučarski skakalec Daniel-André Tande ob koncu sezone 2021/22 načrtuje nastop na Letalnici bratov Gorišek v Planici. 

Norvežan je bil marca letos po grozljivem padcu na finalu sezone v umetni komi, pred kratkim pa je - vsega devet mesecev po nesreči v dolini pod Poncami - osvojil drugo mesto na tekmi svetovnega pokala v nemškem Kligenthalu.

"Želim biti del marčevskih poletov v Planici. Želim premagati ta hrib," je za nedeljsko izdajo nemškega časnika Bild am Sonntag dejal 27-letni Tande, ki bo nastopil na bližnji novoletni turneji.

Razočaranje Šport Avstrijcem se ni izšlo: "Obžalujemo takšno odločitev"

"Ne vem, kako se bo moje telo odzvalo, ko se bom spomladi vrnil v Planico. Obstaja verjetnost, da bom po prihodu na vrh letalnice enostavno 'zmrznil", v tem primeru se bom preprosto obrnil in se z dvigalom spustil v dolino," je še dodal Tande.

Norvežan se je pred devetimi meseci boril za življenje, potem ko je po grozljivem padcu na Letalnici bratov Gorišek utrpel zlom ključnice, imel predrto pljučno krilo, zdravniki pa so mu odkrili tudi štiri možganske krvavitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.