Šport > Zimski športi
5229 ogledov

Avstrijcem se ni izšlo: "Obžalujemo takšno odločitev"

Profimedia
Novoletna turneja bo tudi na dveh avstrijskih prizoriščih potekala brez prisotnosti gledalcev.

Potem ko so še pred dnevi prireditelji avstrijskega dela novoletne skakalne turneje sporočili, da bo njihovi tekmi lahko spremljalo omejeno število gledalcev, je danes prišlo do spremembe. Tako kot v Nemčiji po novem ne bo gledalcev niti na avstrijskem delu tekmovanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pred tremi dnevi so bili v Innsbrucku in Bishofshofnu, na avstrijskih postajah turneje, ki bo letos doživela že 70. izvedbo, še optimisti. Takrat so sporočili, da bosta njihovi tekmi ob upoštevanju koronskih pravil lahko sprejeli 4000 navijačev v Innsbrucku in 3500 v Bischofschofnu, kjer se bo tekmovanje končalo 6. januarja.

Že prej je bilo znano, da na tekmah na nemških prizoriščih, v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu, gledalcev zaradi ostrejših zahtev in omejitev v Nemčiji ne bo. Danes pa je podobno odločitev sprejela še avstrijska smučarka zveza (ÖSV), poroča dpa.

"Obžalujemo takšno odločitev, ki bo prizadela gledalce in športnike, a želimo oblastem pomagati v prizadevanjih pri omejevanju koronske pandemije," so sporočili iz zveze.

Odločitev o gledalcih pa ne bo prizadela le ljubiteljev smučarskih skokov. Velja namreč za vse tekme v svetovnih pokalih, ki jih bo v prihodnjih dneh gostila Avstrija, tudi za tiste v alpskem smučanju in deskanju v Flachauu, Zauchenseeju, Bad Gasteinu in Simonhöheju.

Komentarjev 2
  • Julie_Sibley 13:04 24.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Ansallina
    Ansallina 23:59 23.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice