Šport > Zimski športi
124 ogledov

Neuspešen dan za Slovence na domačem SP

Tim Mastnak Epa
V paralelnem veleslalomu se želje Slovencem niso uresničile.

Na prvi tekmi svetovnega prvenstva v paralelnih disciplinah deskanja na snegu, paralelnem veleslalomu, so slovenski tekmovalci zaostali za pričakovanji. V izločilne boje se je z 12. časom kvalifikacij uvrstil le branilec srebrne kolajne s prejšnjega prvenstva v Park Cityju Tim Mastnak, a je nato izgubil že svoj prvi dvoboj. Za 17 stotink sekunde ga je v ponovitvi osmine finala z olimpijskih iger v Pyeongchangu spet premagal olimpijski prvak, Švicar Nevin Galmarini.

"Proga na Rogli je taka, kot je. Ne preveč zahtevna, razlike na njej so majhne, odločajo malenkosti. Pred osmino finala sem si izdelal načrt, kje napasti, izpolnil sem ga, bilo je premalo. V zgornjem, položnem delu sem vedno počasen, mogoče mi manjka kakšen kilogram, srednji del mi je lepo uspel, v spodnjem pa je bila v zadnjih treh vratcih tekmečeva proga hitrejša, tam sem izgubil zmago," je v prvi izjavi za TV Slovenija dejal Celjan.

V kvalifikacijah so bili neuspešni Žan Košir, Rok Marguč, Jernej Glavan in Sara Goltes. Košir (+1,28) je bil na koncu 21., za uvrstitev med najboljših 16 je zaostal 23 stotink sekunde. Marguč je napako storil že v prvi vožnji in z 19. mestom na modri progi ostal brez druge vožnje v kvalifikacijah. Še zadnji slovenski predstavnik Glavan je bil po napaki na modri progi v drugi vožnji kvalifikacij na koncu 31. (+5,81). Goltesova je bila že v prvi vožnji na rdeči stezi (21.) prepočasna za nadaljevanje kvalifikacij.

Slovenci bodo imeli popravni izpit že v torek, ko se bo prvenstvo končalo s paralelnim slalomom.

Na Rogli sta sicer svetovna prvaka ista kot na prejšnjem pred dvema letoma v Park Cityju. Drugo zaporedno zlato sta namreč osvojila Rus Dimitrij Loginov in Nemka Selina Jörg. Srebrni kolajni sta tokrat osvojila Italijan Roland Fischnaller in Rusinja Sofija Nadiršina, bronasti pa Rus Andrej Soboljev in Avstrijka Julia Dujmovits.

Dimitrij Loginov | Avtor: Epa Epa
Selina Jörg | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice