Šport > Zimski športi
766 ogledov

Slovenski olimpijski junak po skoraj dveh letih znova na stopničkah!

Žan Košir Profimedia
Žan Košir je na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi končal na tretjem mestu.

Slovenski deskar Žan Košir se je po marcu leta 2019 spet vrnil na zmagovalni oder tekem svetovnega pokala. Na drugi letošnji tekmi, paralelnem veleslalomu v Carezzi, je zasedel tretje mesto, potem ko je v malem finalu premagal lanskega dobitnika kristalnega globusa Italijana Rolanda Fischnallerja.

Tržičan je pred tem ugnal Rusa Vica Wilda, Švicarja Daria Caviezla, v polfinalu pa izgubil proti Avstrijcu Benjaminu Karlu, ki je bil pozneje v finalu za stotinko sekunde hitrejši od rojaka Andreasa Prommeggerja. Za Koširja, trikratnega dobitnika olimpijskih kolajn, so to 19. stopničke v svetovnem pokalu, jubilejne, 70. za slovensko reprezentanco, za Karla po 18. zmaga.

"Zelo sem vesel teh stopničk. Več kot leto dni je minilo od moje zadnje uvrstitve med prvo trojico. Poleti smo očitno dobro delali. Hvala ekipa," je iz Carezze sporočil Košir, ki je na tem prizorišču že tretjič stopil na stopničke.

Koširjev uspeh je z devetim mestom dopolnil Tim Mastnak, po kvalifikacijah mu je kazalo še bolje, dosegel je drugi čas. A v osmini finala je v dvoboju z Poljakom Oskarjem Kwiatkowskim v spodnjem delu storil veliko napako in zaradi nje končal tekmovanje.

"Do napake v spodnjem delu sem bil zelo hiter. Če potegnem črto, sem z dolomitsko turnejo zadovoljen. Veselim se naslednjih predprazničnih treningov in pa januarskih tekem. Po novem letu bom lahko povsem sproščeno in samozavestno napadel, saj vem, kam spadam," pravi svetovni podprvak Mastnak.

Rok Marguč je bil za izločilne boje malenkost prepočasen, dosegel je 19. čas, za 16. mestom je zaostal dve desetinki sekunde. Črt Ikovic je bil 50., Jernej Glavan pa 52.

Pri ženskah Slovenija ni imela predstavnice, ob odsotnosti Čehinje Ester Ledecke, pa je 11-ič v karieri zmagala Nemka Ramona Hofmeister. Drugo mesto je zasedla Švicarka Ladina Jenny, tretja pa je bila še ena Nemka Selina Jörg.

 

Izidi:
- moški:
 1. Benjamin Karl (Avs)
 2. Andreas Prommegger (Avt)
 3. Žan Košir (Slo)
 4. Roland Fischnaller (Ita)
 5. Danielle Bagozza (Ita)
 6. Dario Caviezel (Švi)
 7. Nevin Galmarini (Švi)
 8. Oskar Kwiatkowski (Pol)
 9. Tom Mastnak (Slo)
..
19. Rok Marguč (Slo)
50. Črt Ikovic (Slo)
52. Jernej Glavan (Slo)

- ženske:
 1. Ramona Hofmeister (Nem)
 2. Ladina Jenny (Švi)
 3. Selina Jörg (Nem)
 4. Chayenne Loch (Nem)
 5. Sofija Nadrišina (Rus)
 6. Nadya Ochner (Ita)
Komentarjev 1
  • compracu 07:33 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks