Šport > Zimski športi
19512 ogledov

Velika tragedija, dvakratnemu svetovnemu prvaku ni bilo pomoči

Alex Pullin Epa
Avstralski vrhunski deskar na snegu je umrl med potapljanjem na vdih. Star je bil samo 32 let.

Med podvodnim ribolovom je umrl dvakratni svetovni prvak v deskarskem krosu ter avstralski zastavanoša na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 Alex Pullin, poročajo mediji. Pullin se je potapljal na vdih na umetnem grebenu Palm Beach v Queenslandu, kjer ga je neodzivnega našel drug potapljač. Kljub oživljanju za 32-letnika ni bilo pomoči.

Alex Chumpy Pullin je bil nosilec dveh zlatih kolajn s svetovnih prvenstev v disciplini deskanja na snegu kros, zlat je bil na SP 2011 v La Molini in na SP 2013 v Stonehamu. Srebro v deskarskem krosu je leta 2016 osvojil na zimskih igrah X v Aspnu. Na SP leta 2017 v Sierra Nevadi je bil tretji.

Policija zvezne države Queensland je sporočila, da je moški v sredo zjutraj plaval na umetnem grebenu ob Palm Beachu, na znameniti "zlati obali" Gold Coast, ko naj bi izgubil zavest, ko je bil v vodi.

Moškega je na oceanskem dnu našel drug potapljač, ki je poklical pomoč. Pripadniki reševalne službe so ga izvlekli na obalo in poklicali nujno medicinsko pomoč, ki je moškega oživljala, a neuspešno.

alex pullin | Avtor: Epa Epa
Pullin je bil znan kot navdušenec nad podvodnim ribolovom, potapljal se je na vdih ter lovil ribe s puško brez kisikove bombe, bil je tudi navdušen deskar na valovih. Na Instagramu je redno objavljal fotografije s svojih potopov. Avstralska policija smrt obravnava kot nesrečo.

Tekmoval je v svetovnem pokalu v deskarskem krosu, Avstralijo pa je zastopal tudi na zimskih OI leta 2010 v Vancouvru, 2014 v Sočiju in 2018 v Pyeongchangu.

 
Komentarjev 1
  • boris242 06:48 11.julij 2020.

    Brez KISIKOVE BOMBE? Zakaj novinar/ka napiše tako neumno izjavo? ČE se že potapljamo na SCUBA način, se skoraj vsakič potapljamo tako, da je v jeklenkah ZRAK, vsekakor ne KISIK. Pa še to: podvodni ribolov z "bombami" je skoraj povsod PREPOVEDAN, ...prikaži več KAZNIV (če pa ni, podvodni ribolovci ga imamo za necivilizirano dejanje).