Šport > Zimski športi
4578 ogledov

Ni za občutljive želodce: Kilde pokazal "bojne rane" po grozljivem padcu

Aleksander Aamodt Kilde Instagram
Po grozljivem padcu na smuku v Wengu je Norvežan Aleksander Aamodt Kilde zapustil bolnišnico, ob tem pa na družbenih omrežjih pokazal posledice hudega padca.

Eden boljših smučarjev v karavani ta hip Aleksander Aamodt Kilde je grdo padel na smuku v Wengu. Takoj je bilo jasno, da bodo posledice hude. Iz bolnišnice so nato sporočili, da si je pri padcu poškodoval ramo in utrpel globoko ureznino na mečih, kolena so k sreči ostala cela. 

Po dveh tednih okrevanja v bolnišnici (operacija je bila opravljena v Bernu, nato je sledila selitev s helikopterjem v Innsbruck) je v petek (novico je sledilcem na Instagramu sporočil v nedeljo) slednjo le zapustil in se odpravil v domačo oskrbo v Innsbruck. Zapisal je, da se je prvič po dveh tednih stuširal ter da ga čaka še sedem tednov življenja z invalidskim vozičkom. 

S sledilci je v spodnji objavi delil tudi zelo nazorne fotografije, ki so nastale po operacijah. Odsvetujemo ogled fotografij tistim z bolj občutljivimi želodci. 

Ob objavi je obenem zapisal, s čim vsem se je po grozljivem padcu srečal v bolnišnici. Kot je dodal, je v prvem tednu prvič, ko je poskusil iti sam na stranišče, tam tudi omedlel. Ob vseh hudih bolečinah, ki jih v preteklosti še nikdar ni izkusil, so se mu zaradi močnih protibolečinskih zdravil pojavili tudi panični napadi. "Še vedno ne morem dvigniti prstov na nogi ... Toda peronealni živec kaže nekaj znakov odzivanja in zdravnik mi je včeraj povedal, da pričakuje, da si bom popolnoma opomogel, kar se motoričnih sposobnosti stopala tiče," je še zapisal Kilde. 

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 1
  • T_rex 19:09 29.januar 2024.

    vsaka stvar je za neki dobra prav znan slo. rek... po tem bo se boljsi/mocnejsi & kokr pravjo "kr te ne ubije te okrepi"... pa druzina\najblizji mu tud lepo stoji_jo ob stran kr je tud edin praviln ampak pocas bo ...prikaži večo tud treba nehat & se posvetit drugim stvarem k jih je\sta zapostavljal_a oba a'ne`de