Šport > Zimski športi
24162 ogledov

Nove informacije o stanju Kildeja, ob njem tudi Shiffrinova

Aleksandr Aamodt Kilde Profimedia
Eden največjih zvezdnikov belega cirkusa je uspešno prestal operacijo po grozljivi nesreči na sloviti progi v Wengnu.

Norveški specialist za hitre discipline Aleksander Aamodt Kilde se je oglasil z bolniške postelje dan po hudem padcu na smukaški tekmi v Wengnu.

Aleksander Aamodt Kilde Tako hudo je z njim Šport Grozljiva poškodba Kildeja, zmagovalec zgrožen: "To je grenak dan!"

Enaintridesetletni nekdanji zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal je objavil fotografijo, na kateri so vidne lažje poškodbe obraza. Ob njem je tudi njegova izbranka Mikaela Shiffrin, ki je zaradi svojih zdravstvenih težav izpustila tekma v Altenmarkt-Zauchenseeju.

Mikaela Shiffrin Težka odločitev Šport Najboljši smučarki na svetu ni preostalo drugega: "Na žalost ..."

Kilde je v padcu na slovitem prizorišču, kjer se je doslej trikrat povzpel na najvišjo stopničko, utrpel izpahnjeno ramo, ureznino na nogi ter nekaj podplutb, se je pa v nasprotju s prvotnimi navedbami avstrijskih medijev izognil zlomom kosti ali poškodbam kolenskih vezi.

Operirali so ga v bolnišnici v Bernu, njegovo počutje pa je dobro.

"Tukaj sem (in zame skrbi ena in edina Mikaela Shiffrin). Pokrpan. Hvala vam za vsa sporočila. Hvaležen sem za vse vaše ljubeznive besede in podporo. Ta šport je lahko brutalen, vendar ga imam vseeno rad," je zapisal dvakratni dobitnik malega smukaškega globusa.

Aleksander Aamodt Kilde Našli krivca Šport Po poškodbi Kildeja zavrelo med smučarji: "To ni normalno!"

Za zdaj še ni znano, kako dolgo bo trajalo okrevanje, pomembno pa je, da se je Kilde izognil hujšim poškodbam kosti. V bernski bolnišnici je v dobrih rokah, a čeprav nima zlomov, poškodbe niso zamemarljive, je po poročanju nemške agencija dpa povedal ekipni zdravnik Marc Jacob Strauss.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 11:33 14.januar 2024.

    Vrhunska športnika ! Njuna ljubezen bo zacelila vse rane.