Šport > Zimski športi
100 ogledov

Nykänen skrivnostno izginil

Matti Nykänen se bo moral pošteno zamisliti nad svojim vedenjem. (Foto: AFP) AFP
Na Finskem se je s srečnim koncem razpletlo skrivnostno izginotje nekdanjega slovitega smučarskega skakalca Mattija Nykänena.

Legendarnega zvezdnika skakalnega športa dva dni ni bilo na spregled, potem ko je nenapovedano odpovedal pevski nastop v gostinskem lokalu na Finskem. Zdaj je pojasnil, da je želel le nekaj miru.

Spomin na njegove dosežke se je znova obudil prav v teh dneh. Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer je v soboto s prvim mestom na tekmi v poletih v Vikersundu izenačil rekord 46 zmag v svetovnem pokalu legendarnega letečega Finca.

Matti Nykänen po koncu zelo uspešne tekmovalne kariere ni bil več tako uspešen v navadnem življenju. Zabredel je v številne, predvsem z alkoholom povezane težave, na račun njegovih še vedno živih uspehov pa želi marsikateri poslovnež dvomljivega slovesa zaslužiti kakšen evro.

In tako je očitno bilo tudi v zadnjem razvpitem primeru domnevnega izginotja zdaj 49-letnega Finca. Nykänen bi moral nastopiti v baru Morton v majhnem kraju Rautalampi na vzhodu Finske, vendar ga, ko bi se moral pojaviti na odru, kjer naj bi zbrano množico zabaval s pevskim nastopom, ni bilo na spregled. Oba njegova pevska nastopa sta bila razprodana, a se nekdanji šampion brez predhodnega obvestila ali opravičila ni prikazal. Lastnik lokala je bil besen kot ris, o odpovedi pa je obvestil rumene medije, ki so seveda nemudoma pograbili zgodbo ter se razpisali o izginotju skakalne legende.

Novinarji časnika Iltalehti so legendo vendarle našli. Kje drugje kot ob pijači v nekem drugem lokalu. V prvi izjavi se je Nykänen pridušal: "Želel sem le, da me pustijo pri miru, in upam, da me ne bodo več nadlegovali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.