Šport > Zimski športi
32 ogledov

Orli s popolnim izkupičkom

smučarski skoki sp peter prevc Reuters
Vsi Slovenci, ki so nastopili v kvalifikacijah, so se prebili na tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev v Trondheimu. Najboljši med njimi je bil junak svetovnega prvenstva Peter Prevc, ki je s skokom 137 metrov zabeležil tretji dosežek, zaostal je le za Poljakom Pitom Zylo (140 m) in Norvežanom Andreasom Stjernenom (139,5 m).

Jurij Tepeš je s skokom, dolgim 136 metrov, zabeležil osmi rezultat, Matjaž Pungertar je bil s 131 metri 16., isto daljavo je zabeležil Andraž Pograjc, ki je bil 20., Anže Semenič je skočil 127 metrov, kar je zadostovalo za 33. mesto, kot zadnji, 40., pa se je na tekmo uvrstil še Matic Benedik, pristal je pri 124 metrih.

Med tekmovalci, ki v svetovnem pokalu zasedajo mesta med najboljšimi desetimi, ki imajo neposreden nastop že zagotovljen, sta bila najboljša Nemca Richard Freitag (137,5) in Michale Neumayer (137 m), Robert Kranjec je skočil 132 metrov.

V Trondheimu je Slovenija ostala brez Jake Hvale, ki je zaradi slabe forme predčasno odpotoval domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.