Šport > Zimski športi
1420 ogledov

Orlice po posamični pokorile še ekipno konkurenco

mladinsko SP Facebook Mlade Slovenke so se zavihtele na najvišjo stopničko.
Mladi slovenski nordijski smučarji nadaljujejo uspešne nastope na mladinskem svetovnem prvenstvu v švicarskem Kanderstegu.

Slovenija je danes osvojila dve zlati medalji, po kombinatorcu Vidu Vrhovniku so popoldne zanjo poskrbele skakalke Jerneja Brecl, Nika Križnar, Katra Komar in Ema Klinec na ekipni tekmi za tretje za tretje zlato na prvenstvu. Srebro so osvojile skakalke Rusije, bronaste so bile Francozinje.

Vid Vrhovnik Nordijska kombinacija Šport Še en slovenski mladinec na svetovnem prestolu

Po petkovem dvojnem slavju na posamični tekmi so smučarske skakalke poskrbele za novo veselje. Jerneja Brecl je drugo ekipno tekmo v zgodovini na mladinskih SP odprla s 96 metri, kar je bilo dovolj za vodstvo po prvi skupini tekmovalk. Tega je z 91 metri zanesljivo obdržala tudi Križnarjeva, 78 metrov Katre Komar pa ni preveč zamajalo slovenskega vodstva. Vodstvo ob "polčasu" je s 97 m utrdila Ema Klinec.

Slovenke so imele pred drugo serijo 345,4 točke, drugouvrščene Rusinje 286,4 točke, tretje Francozinje pa 264,8 točke. V finalni seriji so Slovenke še povečevale prednost pred tekmicami; Breclova je skočila 98,5 m, Križnarjeva daljavo dneva (103 m), Komarjeva 72,5 metrov in Klinčeva 95,5 m. Slovenke so zbrale 733,1 točke, več kot 100 točk so zaostale Rusinje (622,7), bronaste Francozinje so imele 571,2 točk. Slovenke so tako nadgradile srebro iz lanskega MSP v Park Cityju.

Nika Križnar Zgodovinsko Šport Zlato in srebro za Slovenijo!

"Spet super dan! Sama sicer nisem ponovila včerajšnjih skokov, sploh prvi je bil slabši, a sem nato v drugi seriji popravila vse skupaj in je bilo vse še vedno super! Najbolj pa sem vesela, ker cela ekipa tako drži skupaj," je povedala Nika Križnar, zmagovalka petkove posamične tekme, na kateri je bila druga Ema Klinec.

"Zdaj se lahko res v miru poslovim od mladinskih prvenstev in se v celoti posvetim članskim tekmovanjem," je po tekmi povedala Klinčeva.

Meta Hrovat Lenzerheide veleslalom Uspeh Šport Slovenska smučarka nova svetovna prvakinja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.