Šport > Zimski športi
13641 ogledov

Slovenska smučarka nova svetovna prvakinja

Meta Hrovat Lenzerheide Epa
Mlada slovenska smučarka se je pridružila izbrani družbi.

Meta Hrovat, ki je pred dnevi s tretjim mestom zablestela tudi na veleslalomski tekmi svetovnega pokala, je postala mladinska svetovna prvakinja v slalomu. V Davosu je na koncu za 0,72 sekunde prehitela Avstrijko Franzisko Gritsch. Bron je osvojila Švicarka Aline Danioth, ki je zaostala 1,25 sekunde. Neja Dvornik je bila 17. (+5,54).

Devetnajstletna Slovenka, ki je bila favoritinja že na torkovem veleslalomu, a je grdo padla, se je z naslovom mladinske svetovne prvakinje priključila izbrani družbi slovenskih smučarjev. Tri naslove mladinske svetovne prvakinje ima Ilka Štuhec, v slalomu in kombinaciji v Flachauu 2007 in v smuku leta 2008 v Formigalu, dva Urška Hrovat v slalomu in Boštjan Kline v superveleslalomu in smuku. Največ stopničk, kar šest, je osvojil naturalizirani Slovenec, sicer v Avstriji rojeni, Josef Strobl, štiri uvrstitve na zmagovalni oder ima Urška Hrovat, po tri pa Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Kline in Štuhčeva.

Hrovata je v prvi vožnji sicer zabeležila drugi čas, najhitrejša pa je bila na drugi progi. Vodilna po prvem teku Avstrijka Katharina Liensberger druge vožnje ni dokončala. Andreja Slokar in Žana Ciglič sta svoja nastopa sklenili predčasno.

"V bistvu zjutraj še nisem bila prepričana, če bom šla na tekmo, saj me je še precej bolel bok. Potem sem začela smučati in videla, da me sploh ne ovira in da tega med smučanjem sploh ne čutim. Na tekmo sem šla zelo sproščeno, saj nisem nič pričakovala. Od slaloma ne pričakujem veliko, saj še nisem tako samozavestna, kakšen dan imam dober, kakšen pa ne. Sproščeno sem šla že na prvo progo, v drugo pa sem si rekla, kar bo pa bo. Še drugič se mi je uspelo odpeljati v redu, tako da je rezultat tukaj," je povedala Hrovatova.

Nato je komentirala še včerajšnji odstop na veleslalomu in kako je to vplivalo na njo: "Ni mi dal motivacije. Bila sem jezna, saj sem se veselila tekme in ker ti ne uspe. Strah me je bilo, da sem si kaj poškodovala, da me bo to oviralo v naslednjih dneh, tako da sem bila jezna nase. Po drugi strani pa na to ne moreš vplivati, tako da sem se s tem nekako sprijaznila, da je bilo kar je bilo, da včasih imaš srečo, drugič pa je nimaš. Rekla sem si, da imam sreče v tej sezoni že dosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice