Šport > Zimski športi
39 ogledov

Perko se je poslovil od Schladminga

rok perko wengen Reuters
Rok Perko je zaradi težav s hrbtom predčasno končal nastope na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Po četrtkovem treningu smuka se je skupaj s strokovnim vodstvom, moštvenim zdravnikom in trenerji odločil za odhod iz Schladminga v Slovenijo, kjer je sinoči v ljubljanskem kliničnem centru opravil pregled z magnetno resonanco.

Sedemindvajsetletni Tržičan je lastnik najboljšega dosežka slovenske moške ekipe v alpskem smučanju v tej zimi. Na smuku v Val Gardeni je osvojil drugo mesto, a vrhunskega dosežka ni več ponovil. Že na smuku v Wengnu je namreč staknil poškodbo, za katero je sprva kazalo, da ne bo pustila večjih posledic, vendar pa bolečine v hrbtu niso popustile in so se nadaljevale tako v Kitzbühlu kot v Schladmingu, kjer je z bolečinami v hrbtu nastopil že na superveleslalomu, težave pa so se nadaljevale tudi na treningu smuka.

Skupaj z zdravniško službo, trenerjem in strokovnim vodstvom so sprejeli najbolj modro odločitev, da Perko izpusti nadaljevanje svetovnega prvenstva – nastopil bi na sobotnem smuku – ter se, če ne gre za resnejše težave, posveti pripravam za preostala dva smuka svetovnega pokala v Garmischu in Kvitfjellu, kjer bi si lahko ob dobrih predstavah še priboril vstopnico za finale sezone svetovnega pokala v Lenzerheideju. Po tekmovalni upokojitvi Andreja Jermana, ki je smuči postavil v kot tik pred svetovnim prvenstvom, gre za drugi udarec za slovensko ekipo v hitrih disciplinah.

Na sobotnem smuku bodo tako nastopili le trije Slovenci, Andrej Šporn in debitanta Klemen Kosi ter Boštjan Kline.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.