Šport > Zimski športi
37 ogledov

Peter Prevc po zmagi upa, da bo dobro spal

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je na 21. postaji svetovnega pokala v smučarskih skokih vpisal svojo prvo zmago v sezoni in 22. zmago v karieri. Končno se mu je nasmehnila tudi sreča z vetrom.

"Res sem vesel, da se je danes razpletlo, kot se je. Po poizkusnem skoku sicer ni kazalo ravno najbolje, a smo hitro vedeli, kaj je potrebno spremeniti. Naredil sem dva dobra skoka, v prvem sem imel še malo sreče s pogoji, vse pa se je lepo sestavilo v celoto in res je bilo lepo spet slišati himno v mojo čas, korist," je dejal Peter Prevc, ki si je zmago delil z Poljakom Maceijem Kotom.

Lanski zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih pravi, da so na Japonsko potovali toliko časa, da je lahko umiril misli in da je tudi zato delo na skakalnici opravil tako, kot je potrebno. "Uspelo je. Bomo videli, kako se bo glava naprej igrala z mano," je z mislijo o tem, kako je tokrat ukanil glavo povedal Peter Prevc. 

Druga tekma čez manj kot 24 ur

Do nedeljske tekme skakalci prav veliko časa za regeneracijo nimajo, saj so danes v hotel prispeli šele okrog 20. ure po lokalnem času, kvalifikacije pa bodo na sporedu že ob 8.45 uri zjutraj: "Upam, da bom dobro spal. Nikoli ne vem, kaj mi japonske noči prinašajo. Včeraj sem se zbudil ob pol enih zjutraj, pokonci sem bil tri ure, pa sem spet zaspal. Kakšno noč prej sem se zbudil ob štirih zjutraj, lani sem se zbujal ob treh zjutraj. Bomo videli, kako bo letos. Sigurno pa je dovolj časa za regeneracijo, koneckoncev imamo vsi isto časa, vsi smo na istem, kar je pravično in se zato nimamo kaj dosti za pritoževati," pove Peter, ki nato odgovori še na dejstvo, da je z zmagami v Sapporu v zadnjih štirih letih potrdil, da je eden najbolj konstantnih skakalcev v karavani svetovnega pokala: "Res, kar se tukaj dogaja že nekaj let na sobotnih tekmah, je ena zelo zanimiva statistika. Sploh glede na to, kakšne stvari nam zna zagoditi veter. Očitno imam na teh sobotnih tekmah kar malo sreče, da se vse skupaj sestavi skupaj, da vsa naključja, vsi elementi pridejo zraven, le teh pa je za zmago potrebno kar nekaj." 

Sušija se ne dotakne

Je do konca suše (o. p. brez uvrstitev na stopničke) pomagal japonski suši? "Ni bil suši tisti, ki je odpravil sušo. Pri meni je zadeva taka, da sušija sploh ne maram. Že lani ga nisem jedel, tudi letos ne, ker sem se nekaj let nazaj dobro zafrknil, tako da bom počakal kar nekaj let, preden ga spet poizkusim." 

Po tekmi je bil zaradi Petrove zmage dobre volje tudi Goran Janus, glavni trener naše skakalne reprezentance: "Tekma je bila težka, kot vedno v Sapporu. Bila je zelo nepredvidljiva, tu mislim na veter. Konkurenca je popolna, za razliko od prejšnjih let, so tukaj vsi najboljši. Če v taki konkurenci narediš dva odlična skoka, je zmaga tu. Peter od novoletne turneje naprej lepo stopnjuje nastope, lepo se čuti in to je to," manj zadovoljen pa je bil z večino preostale ekipe: "Čestital bi obema Anžetoma, tako Lanišku kot Semeniču, ostali del ekipe pa ima jutri popravni izpit. Nova tekma, novi dan. Pri Domnu je zanimivo, da v teh dveh dnevih enostavno ni pokazal nič. Upam, da bo jutri precej bolje."

V nedeljo bo v Sapporu na sporedu še ena tekma ob 2. uri po slovenskem času, kvalifikacije bodo na sporedu ob 00.45 uri tudi s šestimi Slovenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.