Šport > Zimski športi
49551 ogledov

Poplave so jo grdo zagodle legendi smučarskih skokov

Print Screen
Poplave so poškodovale in delno uničile zbirko trofej enega najboljših smučarskih skakalcev vseh časov Adama Malysza.

Huda neurja in velike količine padavin so pretekli konec tedna povzročile poplave na Poljskem.

V Wisli je voda zalila domovanje nekdanjega smučarskega skakalca Adama Malysza in mu poškodovala zbirko lovorik, priznanj, pokalov in medalj, ki jih je osvojil v svoji karieri.

Malysz je trojefe hranil v pritličju svoje hiše, del katere je leta 2007 preuredil v muzej.

Adam Malysz | Avtor: Epa Epa
"Zaradi obilnih padavin in narasle reke Visle je bila v celoti poplavljena moja galerija športnih pokalov. Trenutno poskušamo sanirati škodo, da bi lahko čim hitreje spet odprli vrata obiskovalcem. Za nevšečnost se vam opravičujemo," je sporočil legendarni skakalec.

Po treh napornih dneh trdega dela mu je s pomočjo prijateljev in družine uspelo posledice poplav odpraviti do te mere, da je muzej lahko spet začel obratovati.

"Na žalost je poplava uničila nekatere eksponate, zato vas vljudno prosimo za razumevanje," je zapisal aktualni predsednik poljske smučarske zveze.

Obiskovalcem Malyszevega muzeja so med drugim na ogled štiri olimpijska odličja, šest medalj s svetovnih prvenstev, štirje veliki globusi za skupne zmage v svetovnem pokalu ter raznorazna priznanja in drugi spominki. Poleg širokega nabora pokalov in trofej muzej ponuja tudi zanimiv vpogled v razvoj skakalne opreme.

Nekaj let po odprtju je bila galeriji dodana še soba z eksponati, ki so povezani izključno z relijem, v katerem je nekdanji poljski šampion tekmoval po slovesu od smučarskih skakalnic.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:20 01.september 2023.

    Spet pretiravate,grdo je našim zagodlo,ker so ostali brez hiš,njegova pa še stoji

Sorodne novice