Šport > Zimski športi
42 ogledov

Potrjena kraj in čas vrnitve

peter prevc EPA
Slovenski šampion Peter Prevc se bo po dveh tekmah počitka vrača v svetovni pokal. Naslednja preizkušnja v Zakopanah bo na sporedu 22. januarja.

Branilec velikega kristalnega glousa Peter Prevc je po koncu novoletne turneje, kjer je imel še posebej v Innsbrucku v Bischofshofnu obilico smole z vremenom, odšel na krajši oddih.

Veliki junak lanske zime se je za nekaj dni umaknil od skokov in si stran od oči javnosti nabiral novih moči pred nadaljevanjem sezone. Razlog za premor je bil predvsem psihološki, saj se fizično, kot je za Žurnal pojasnil Jani Grilc, počuti zelo dobro, a tega za zdaj še ni uspel potrditi na tekmah.

peter prevc | Avtor: EPA EPA
Karavana smučarskih skokov se je konec tedna mudila v Wisli, kjer se je dveh zaporednih zmag veselil Kamil Stoch. Dobitnik zlatega orla za zmago na novoletni turneji je s tem tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima zdaj 66 točk prednost pred Danielom Andrejem Tandejem.

Tretji v skupnem seštevku je Domen Prevc, ki se je na drugi tekmi v Wisli sploh prvič v letu 2017 spet uvrstil na zmagovalni oder (3. mesto). Dobro formo je napovedal že v soboto, ko se je z odlično predstavo v drugi seriji zavihtel na peto mesto.

V nedeljo so se točk svetovnega pokala veselili Jernej Damjan (18. mesto), Jurij Tepeš (23. mesto) in Bor Pavlovčič (28. mesto). Slednji bo po besedah Gorana Janusa priložnost dobil tudi na naslednji tekmi v Zakopanah (22. januar).

''Čestitke Boru za prve točke v letošnji sezoni. Predvsem prvi skok je bil lep, drugi malo manj, tako da na koncu 28. mesto. Dobil bo priložnost tudi v Zakopanah,'' je po tekmi povedal Janus in dodal, da se v karavano vrača branilec velikega kristalnega globusa. Ob povratku Petra Prevca se bo od A reprezentance poslovil Anže Semenič. ''V Zakopanah se bo pridružil Peter Prevc, doma bo ostal Semenič,'' je dejal slovenski trener.

Na drugi posamični tekmi v Wisli je slavil Stoch, ki je premagal Tandeja in Prevca. Končni vrstni red je povsem identičen trenutnemu razporedu v svetovnem pokalu. "Poteka napet boj, Stoch je na Poljskem domačin, vse mu gre kot po maslu. Sicer pa je vse skupaj na zelo visokem nivoju,'' je komentiral Janus.

Svetovni pokal se prihodnji konec tedna nadaljuje na Poljskem, karavana se bo preselila v Zakopane, kjer bosta na sporedu ekipna in posamična preizkušnja. Naša reprezentanca bo na Poljsko znova odpotovala v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.