Šport > Zimski športi
200 ogledov

Potrjeni dve okužbi med slovenskimi biatlonci

biatlon Epa
Identiteti okuženih biatloncev nista znani.

Mednarodna biatlonska zveza (Ibu) je v izjavi za javnost sporočila, da sta bila na zadnjih testiranjih v nemškem Oberhofu, kjer se trenutno merijo tekmovalci in tekmovalke v svetovnem pokalu, dva slovenska biatlonca pozitivna na novi koronavirus.

Lokalna zdravstvena služba je v zadnjih dneh izpeljala teste na novi koronavirus, ki so pokazali dva pozitivna izvida v slovenski ekipi, identitete obeh pa niso razkrili. Oba slovenska predstavnika so že izolirali od ostalih, obenem pa so zaradi bližnjih stikov izolirali še dva člana moštva. Skupaj so po podatkih Ibuja v karanteni trije tekmovalci in član strokovne ekipe.

V Oberhofu od Slovencev nastopajo Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan in Alex Cisar, pri ženskah pa Polona Klemenčič, Tais Vozelj in Nika Vindišar.

Ibu je sporočil, da so med svetovnim pokalom v Oberhofu skupaj opravili več kot 2400 testov na virus sars-cov-2, odkrili pa so 22 pozitivnih oseb. V tej sezoni so opravili že skoraj 10.000 testov na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 41 oseb.

Okužbi tudi pri dekletih

Slovenske biatlonke bodo izpustile današnjo žensko štafetno tekmo za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Na testiranjih na novi koronavirus sta bili pozitivni trenerka Andreja Mali in Nina Zadravec.

V Nemčiji so nastopale še Nika Vindišar, Polona Klemenčič in Tais Vozelj. Ker sta bili vsaj še dve tekmovalki v tesnem stiku z okuženima, je ženska vrsta v ločenih avtomobilih že na poti v Slovenijo.

Tekmovalke zdaj čaka obvezna karantena, zato ne bodo nastopile na tekmi svetovnega pokala prihodnji teden v Anterselvi, ki bo tudi generalka pred februarskim svetovnim prvenstvom na Pokljuki.

Zaradi možnosti okužbe, pa čeprav so stiki minimalni, bodo morali v nedeljo zjutraj na dodaten test tudi vsi ostali člani slovenske reprezentance, ki so v Oberhofu.

V nedeljo nastop čaka sicer samo Jakova Faka, ki je edini Slovenec na startni listi tekme s skupinskim startom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.