Šport > Zimski športi
15 ogledov

Prevc: Prav veliko se ne morem sekirati

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je prišel do svoje najboljše uvrstitve na srednjih skakalnicah.

Organizatorje v olimpijskem Pjeongčangu je premočan veter prisilil v spremembo programa, z velike so tekmo preselili na srednjo skakalnico, na njej pa je Peter Prevc prišel do četrtega mesta in s tem tudi svoje najboljše uvrstitve na takšnih objektih. Po prvi seriji je bil sicer prvi.

"Danes mi je dan kar lepo uspel. Prvi skok je bil eden izmed boljših v zadnjem tednu, v drugem pa sem spet naredil manjšo napako. Res je bila to spet ena tistih tekem, ko je tudi veter igral svojo vlogo. Jaz sem kar zelo zadovoljen s četrtim mestom. Glede na to, da rezultatov zdaj še nisem čisto dobro pogledal... dejstvo je, da malenkosti odločajo ali boš na vrhu, pri vrhu, ali nekje zadaj. Enkrat se napaka primeri enemu, drugič drugemu, tako da se prav veliko sekirati ne morem. Spremeniti za nazaj ne morem nič, lahko pa sem bolj pazljiv v prihodnosit," je z mislijo o doskoku v finalni seriji, ki ga je morda oddaljil od stopničk, zaključil Peter.

"Res nisem imel prav veliko težav, potrebno se je prilagoditi. Tak šport je to. Menjava se je zgodila na hitro. Res je tudi, da si naprave med seboj niso prav različne, ene so malo bolj raztegnjene, druge malo bolj skrčene. Prav veliko težav zato ne more biti." In še misel o občutkih, s katerimi zapušča Azijo in misli počasi preusmerja k svetovnemu prvenstvu v Lahtiju: "Zadnje tekme niso bile slabe, niso bile pa tudi nekaj takega, da bi lahko vriskal od veselja. Občutki so mešani, tako kot že kar nekaj časa. Potrebno je ostati pozitiven, biti fokusiran in umirjen."

Na tekmi je sicer slavil Poljak Maciej Kot pred Avstrijcem Stefanom Kraftom in Andreasom Wellingerjem. Anže Lanišek je s petega mesta v prvi seriji nazadoval na 14., Jernej Damjan je bil 23., Domen Prevc pa 24. Najmlajši od bratov Prevc je bil sicer po prvem skoku deveti.

Z današnjo tekmo se svetovni pokal za nekaj časa prekinja, saj se bo karavana prihodnji teden preselila v finski Lahti, kjer bo na sporedu svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Prva tekma bo na sporedu naslednjo soboto na srednji skakalnici, sledila bo nedeljska preizkušnja mešanih ekip, na veliki skakalnici pa se bodo skakalci za odličja pomerili v četrtek, 2. marca, dan kasneje se bodo borili še za ekipna odličja.

Komentarjev 1
  • leonardo 10:05 17.februar 2017.

    Oh Peter, prav veliko se ti tudi ni treba sekirati. Toliko kot si ti naredil ( tudi za nas Slovence), bo težko še kdo. Ti samo uživaj in se lepo imej.