Šport > Zimski športi
35050 ogledov

Prevc o novosti, ki ga pošteno moti v Planici: "Zdaj moram prespati ..."

Domen Prevc Epa
Na petkovo tekmo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici se je uvrstila sedmerica Slovencev. Pred 13.640 večinoma slovenskimi navijači je bil med njimi s poletom, dolgim 222,5 metra, najboljši Timi Zajc, ki je zasedel četrto mesto.

Anže Lanišek (212 m) je bil osmi, deseti Peter Prevc (210 m), ki bo pod Poncami v nedeljo končal športno pot, 11. Lovro Kos (210 m), 23. Domen Prevc (206 m,), 30. Maksim Bartolj (207,5 m), 35. pa Žak Mogel (194,5 m). Brez tekme sta ostala Žiga Jelar na 44. in Matija Vidic na 49. mestu.

"V kvalifikacijah bi bilo odlično, če bi imel še malo boljše razmere. Upam, da bom na tekmi sestavil dobre skoke, nikoli pa ne veš, kaj se zgodi, čeprav je forma dobra. Sam sem si želel, da bom že v kvalifikacijah dobro letel," je po tekmi povedal Zajc, najboljši Slovenec na današnjem uvodu v planiški praznik, ki je bil zadovoljen s svojimi predstavami, s prvim in drugim mestom na treningih in s četrtim mestom v kvalifikacijah.

Letos ima planiška velikanka nov nalet. "Malo je drugačna kot prejšnja leta, ampak že po prvem skoku sem se je navadil. Potem mi je bilo malo lažje in o tem ne razmišljam več," je še dodal letos bronast na svetovnem prvenstvu v poletih.

"Moram priznati, da je bil na prvem treningu prisoten strah. Tudi na Norveškem je bilo tako, a si tam tega morda nisem priznal. Drugi skok je bil že boljši in počasi se sproščam. Postajam bolj lahkoten in na ta način pridejo metri in užitek," je bil zadovoljen povratnik po poškodbi Lanišek.

"Toliko imam obveznosti letos tukaj, zaradi katerih letam gor in dol, da sploh še ne vem, kako je bilo v kvalifikacijah. Ko se vse skupaj malo umiri, bom moral zavrteti film nazaj in naredili bomo analizo za tekmo," je dogajanje pod Poncami povzel Peter Prevc, ki je zaradi napovedanega slovesa od tekmovalnega športa letošnja osrednja osebnost Planice.

Veliko več si je na letalnici želel Domen Prevc. "Če bi moral oceniti skok od pet do deset, bi si dal štirico, nezadostno. Pričakoval sem več, a imam veliko dela z 'novo špuro'. Mislil sem, da se bom hitreje navadil, a glede na skoke in rezerve sem vseeno lahko pozitiven za naslednje dni in merim na uvrstitev med šesterico," je pojasnil.

O sami spremenjeni smučini pa je dodal: "Želel bi si, da bi bila malo širša in malo manj tresla. Saj je dobra, ampak povsem drugačna kot v Vikersundu. Ni napačna, je pa res povsem drugačna in nekako ne pridem prav do skoka. Zdaj moram prespati in upam, da se jutri čudežno kaj obrne."

"Po prvem dnevu smo lahko zadovoljni. Skakalci so se lepo spoprijateljili in spoznali s skakalnico. So napake, a fantje vedo, kje in kaj te napake so in to je potem lahko popraviti za naprej. Mislim, da jutri lahko nastopimo zelo samozavestno. Timi, Anže, Peter in Lovro so končali do 11. mesta. Vsi imajo še rezerve," pa je prepričan trener Robert Hrgota.

Najboljši v kvalifikacijah je bil Japonec Rjoju Kobayaši (230 m), drugi Poljak Piotr Žyla (241 m) in tretji Avstrijec Daniel Huber (227 m). Več o poteku kvalifikacij tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.