Šport > Zimski športi
267 ogledov

Prevc: Pred začetkom sem bil kar nervozen

peter prevc Epa Prevc je bil v kvalifikacijah šesti, kar je odličen rezultat, če upoštevamo, da je v svetovnem pokalu zadnjič nastopil pred devetimi meseci.
Slovenski skakalni as je uspešno prestal ogrnjeni krst po vrnitvi v svetovni pokal.

Peter Prevc se je po večmesečni negotovosti in kar dveh operacijah gležnja uspešno vrnil med skakalno elito. Na prvem uradnem merjenju moči je prikazal odličen skok in se s šestim rezultatom kvalifikacijske serije uvrstil na sobotono tekmo v švicarskem Engelbergu. 

Prevc je premagal vse ostale slovenske predstavnike in zaostal samo za trenutno najboljšimi skakalci na svetu.

Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal je v kvalifikacijah nastopil s številko 14 in na prvem mestu ostal vse do startne številke 51, ko ga je na drugo mesto potisnil Avstrijec Stefan Kraft.

V Engelbergu smo dolgo spremljali dvojno slovensko vodstvo, saj se je poleg Prevca izkazal tudi Jernej Damjan.

Peter Prevc Kdor zna, zna! Šport Prevc s stisnjeno pestjo, lepše vrnitve si ne bi mogel želeti

"Nekaj časa je minilo, da sem se res vrnil v karavano svetovnega pokala. S prvimi nastopi sem zadovoljen. Pred začetkom sem bil kar nervozen, kako se bo vse izteklo, kako se bo začelo, a po opravljenem prvem skoku sem videl, da me preveč stvari ne more skrbeti in da grem lahko umirjeno iz skoka v skok," je komentiral Prevc in pojasnil, zakaj si je za vrnitev izbral prav skakalnico v Engelbergu.

"Je zelo popularna, ima dolgo tradicijo, tu se že dolgo tik pred božičem zbere svetovni pokal. Jaz sem tu imel že zelo dobre in tudi zelo slabe rezultate. Ko je forma, ti je skakalnica všeč, ko je ni, ti ni všeč. Danes sem jo naštudiral v redu, upam da bo jutri tudi tako, če ne še bolje."

Pred začetkom kvalifikacij ga je malce skrbel doskok, saj letos ni imel veliko priložnost skakati na snegu. "Tudi doskoki so mi danes relativno lepo uspeli. Za naprej pa ne bom delal nobenih večjih preobratov, torej da bi v enem skoku želel vse nadoknaditi in iti do vrha. S tem, kar se je danes zgodilo, sem že kar zelo zadovoljen. Jutri bom skušal nadaljevati in napake počasi odpraviti."

"Skoki so bili malenkost slabši kot tisti najboljši na treningu, tako da je še nekaj prostora za izboljšave. A to je bil vendarle moj prvi dan v svetovni karavani, tako da se nimam veliko za sekirati in grem lahko z dvignjeno glavo počasi naprej. Jutri grem v tekmo ne glede na današnje rezultate s podobnim fokusom kot danes. Umirjeno, s samozaupanjem v to, da sem na treningu že pokazal dobre skoke in da jih zdaj poizkušam le še prenesti na tekmo."

Peter Prevc

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.