Šport > Zimski športi
18 ogledov

Prevc: Saporo sem že dal iz glave

Sport 26.01.14, Peter Prevc, Jernej Damjan, Robert Kranjec, skakalci, foto: EPA EPA
Slovenski skakalci so še tretjič letos uspehe proslavili s šampanjcem in torto. Tokrat so se poveselili uspeha v Saporu, kjer so v okrnjeni konkurenci dosegli kar pet uvrstitev na stopničke.


Na sedežu Smučarske zveze Slovenije so po izjemnemu uspehu skakalcev, ki so v Saporu na tekmi svetovnega pokala dvakrat slavili, skupaj pa osvojili pet stopničk, znova razrezali torti in odprli šampanjec. Varovanci Gorana Janusa so bili po vrnitvi v domovino dobro razpoloženi, kar je dober obet pred naslednjima tekmama v Willingenu.

Slovenski skakalci so zablesteli že na prvi tekmi na Japonskem, ko je Peter Prevc zmagal, družbo na zmagovalnih stopničkah pa mu je na drugem mestu delal Jernej Damjan. Dan kasneje sta mesti zamenjala, pridružil pa se jima je še Robert Kranjec, ki je bil tretji. S tem so dosegli 36. in 37. zmago v svetovnem pokalu, Damjan sploh prvo, Prevc pa drugo posamično. Z njo je prevzel tudi rumeno majico vodilnega tekmovalca v skupnem seštevku.

Janus: Imeli smo malo sreče

"Užival sem v teh tekmah. Spominjale so me na kontinentalni pokal pred štirimi leti, ko smo bili prav tako prvi, drugi, tretji. Manjkalo je nekaj tekmecev, to drži, vendar rezultat je tak. Jaz fantom samo čestitam. Skoki so bili odlični, imeli smo malo sreče, kljub vsemu super," je na novinarski konferenci dejal tvorec slovenskih uspehov Janus, ki je od tiskovnega predstavnika SZS Tomija Trbovca – ta je novinarsko konferenco poimenoval zgodovinska po zgodovinskem uspehu – prejel sliko z napisom "Gorčiju za prvega trojčka."

Eden od junakov je bil Prevc, ki je zmagal v soboto in si s tem nadel rumeno majico vodilnega. Tudi na drugi tekmi je stal na zmagovalnem odru, tokrat na drugi stopnički. "Saporo je za mano, nekako sem ga dal iz glave, ampak očitno ga je treba spet prebuditi," je uvodoma dejal Prevc, ki je zadovoljen s svojimi skoki na Japonskem in vodstvom v skupnem seštevku: "Skoki so bili na zelo visoki ravni, vse se je 'poklopilo', tudi pogoji. Rezultati so prišli. Vsi smo vedeli, da lahko prevzamem rumeno majico, ampak se je bilo vseeno treba potruditi."

V Willingen sedem orlov

Drugi junak slovenskega tabora je bil Damjan, ki je dosegel sploh prvo posamično zmago na tekmah svetovnega pokala. Čeprav začetek sezone zanj ni bil najboljši, je dobro formo ujel v pravem trenutku. "Kaj pa vem ... Zadnje tri tedne sem stopnjeval skoke, iz skoka v skok se počutim bolje. Najboljši dokaz so rezultati, takšni kot so," je povedal Damjan, zadovoljen pa je bil po vrnitvi domov tudi izkušeni Kranjec: "Zadovoljen sem z Japonsko, najbolj s tem, da sem realiziral dobre skoke na samih tekmah. Po navadi sem v drugih serijah delal napake, zdaj sem stopnjeval. Vesel sem tretjega in četrtega mesta."

Pred vrhuncem letošnje zime, zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju, skakalce čakata še dve tekmi svetovnega pokala, v soboto in nedeljo v Willingenu. Tam bodo nastopili Prevc, Kranjec, Damjan, Jurij Tepeš, Nejc Dežman, Tomaž Naglič in Jaka Hvala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.