Šport > Zimski športi
2810 ogledov

Prva okužba med alpskimi smučarji

smuči Profimedia
Kar nekaj smučarjev bo ostalo brez treninga.

Avstrijska smučarska zveza (ÖSW) je potrdila prvi primer okužbe z novim koronavirusom med alpskimi smučarji. Imena okuženega ni izdala, šlo pa naj bi za smučarja druge avstrijske smukaške ekipe, poroča APA. Okuženi je moral v karanteno, pristojni pa zdaj ugotavljajo, s kom je bil v stiku.

"Identiteta ni pomembna. Važno je, da naš sistem izvajanja testiranja deluje. Pred začetkom treningov vsakega preverimo. Okuženi ni kazal simptomov bolezni, se normalno počuti, na bolezen ni niti pomislil. Moral bo v karanteno, enako pa velja za tiste, s katerimi je bil v stiku. Tudi če bo njihov test negativen, jih bomo izločili iz trening skupine," je dejal Toni Giger in dodal, da je možno, da je do okužbe prišlo v zasebnem vadbenem centru.

Avstrijski smučarji sicer po skupinah že od začetka maja trenirajo na ledenikih, treninge so med vsemi reprezentancami začeli prvi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice