Šport > Zimski športi
203 ogledov

Radodarni hotelir bo reševal švicarsko smukaško klasiko

wengen Epa
Spor med švicarsko zvezo in organizatorji je pomiril hotelir, ki je tekmovanju obljubil zajetno finančno pomoč.

Švicarska smukaška klasika, tradicionalno tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev za pokal Lauberhorn v Wengnu, za zdaj ostaja na tekmovalnem koledarju. Švicarska smučarska zveza je preklicala zahtevo za umik Wengna iz koledarja tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, potem ko je na pomoč priskočil domači podjetnik.

Klemen Kosi Wengen Spor Šport Velika sprememba v koledarju alpskega smučanja

Na pomoč je v zadnjem trenutku priskočil hotelir Jörg Moser, ki je obljubil, da bo rešil to tekmovanje, vsako leto na sporedu januarja, katerega vrhunec je eden najbolj spektakularnih smukov, dolg kar 4,48 kilometra.

wengen | Avtor: Epa Epa

Poslovnež je organizatorjem tekem v Wengnu obljubil denarno injekcijo v višini 300.000 frankov (285.000 evrov), kar predstavlja tretjino vsote, ki jo iščejo organizatorji, švicarska zveza pa je umaknila grožnjo za črtanje tekmovanje s tekmovalnega koledarja po sezoni 2021/22.

Anna Veith Konec Šport Smučarska zvezdnica sklenila kariero

Prireditelji v Wengnu so imeli namreč zadnja leta finančne težave in so zahtevali večji delež od televizijskih in marketinških pravic. Zadeva je celo romala na arbitražno sodišče v Lozani.

Švicarska smučarska zveza se nadeja tudi vladne subvencije, s katero bodo zapolnili preostalo vrzel, saj ne more zagotoviti želenega zneska v višini enega milijona švicarskih frankov oziroma 945.000 evrov.

"Želimo zagotoviti prihodnost za spektakularne dirke za pokal Lauberhorn v edinstvenem gorskem okolju, vendar ne za vsako ceno," so švicarski mediji navedli šefa zveze Ursa Lehmanna.

ilka štuhec Ne gre drugače Šport "Boleča, a zdravorazumska odločitev" mikaela shiffrin Novost pri SZS Šport Kaj imata skupnega Meta Hrovat in Mikaela Shiffrin?
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.