Šport > Zimski športi
48 ogledov

''Res je, od Petra sem pričakoval več''

goran janus trener skoki Profimedias
Po prvi tekmi v Pjeongčangu je nastope svojih varovancev ocenil tudi glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Smučarski skakalci so na prizorišču prihajajočih olimpijskih iger opravili s prvo posamično tekmo v Pjeongčangu. Od slovenskih predtavnikov se je najbolje odrezal Anže Lanišek, ki je s četrtim mestom izenačil najboljši dosežek kariere.

"Seveda sem zelo vesel! Čestitke Anžetu! Moram reči, da je odskakal zelo lepo, zelo močno. Na tekmi so bili lepi pogoji,'' je očiten preboj še enega orla pospremil Goran Janus.

Nekoliko manj zadovoljen ne bil Peter Prevc, ki je po zmagi na prvi tekmi v deželi vzhajajočega sonca tudi v Južni Koreji potihem napovedoval boljši rezultat. Branilec velikega kristalnega globusa je v finalni seriji izgubil štiri mesta in tekmo končal kot 13.

''Kar se tiče ostalih, 13. Peter, 17. Domen in 24. Jernej. Nekako smo svoje nastope stopnjevali, res pa je, da sem več pričakoval od Petra, glede na to, kako je skakal na treningih in nasploh v zadnjem obdobju,'' je povedal trener.

V četrtek bo v Pjeongčangu na sporedu še ena tekma, potem pa se bo karavana preselila v Lahti, kjer bo od 15. do 22. februarja na sporedu svetovno prvenstvo. Čeprav naj bi bili potniki za SP že določeni, bi Lanišek v primeru še enega dobrega rezultata znal premešati štrene.

''O tem smo govorili že včeraj pred tekmo. V četrtek bo vse znano, ko je zadnji rok za oddajo končnih ekip. Anže je trenutno na seznamu, kakšen pa bo končni seznam, pa bo torej znano jutri,'' je pojasnil Janus.

Četrtkova tekma naj bi bila zaradi napovedi o močnem vetru pod manjšim vprašajem. "Težko povem kaj več, eni podatki kažejo tako, drugi tako. Vedno je potrebno najprej priti na prizorišče in začeti tekmo, potem pa bomo videli, kako bo,'' je končal Janus.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.