Šport > Zimski športi
13 ogledov

Robi zdržal: Orli še drugič zlati!

robert kranjec
1/6
Reuters
Slovenska reprezentanca v postavi Robert Kranjec, Jaka Hvala, Peter Prevc in Jurij Tepeš je v nemškem Willingenu slavila še drugo zaporedno ekipno zmago v smučarskih skokih (990,4). Drugo mesto so osvojili Norvežani (972,5), tretje pa Nemci (963,7).

Slovenski smučarski skakalci Jurij Tepeš, Jaka Hvala, Peter Prevc in Robert Kranjec so zmagovalci ekipne tekme za svetovni pokal v Willingenu. V vodstvu so bili že po prvi seriji, skupaj pa so zbrali 990,4 točke. Drugi so bili Norvežani (972,5), tretji pa Nemci (963,7).

Tepeš (140,5/132,5 m), Hvala (140,0/127,0), Prevc (143,0/142,0) in Kranjec (139,5/132,5) so v tej sezoni na tretji ekipni preizkušnji še tretjič stopili na oder za zmagovalce. Zmagali so v Zakopanah, tretji so bili v Kuusamu (po prvi seriji so vodili), prvič pa so slavili lani v Oberstdorfu v smučarskih poletih.

Tepeš priskakal veliko prednost

Slovenija je imela že po prvi seriji precejšnjo prednost. Pred drugouvrščenimi Norvežani so slovenski skakalci vodili za 31,4 točke. Odlično se je odrezal Prevc, ki je s 143 metri postavil najdaljšo daljavo serije. Tudi v drugo so Slovenci po skoku Tepeša zadržali visoko prednost, nekoliko manjša je bila po skoku Hvale, a je nato še enkrat svoje delo opravil Prevc (tudi tokrat je postavil prvo daljavo svoje skupine). Kranjec, najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku svetovnega pokala, je s 132,5 metra le še potrdil zmago.

"Za nami je zelo lepa tekma v lepem vremenu. Vse skupaj se je dobro izšlo za nas. Zmage nismo pričakovali, vendar smo je veseli. Za nadaljevanje nemške turneje bomo videli, kako se bomo spopadli s pritiskom," je bil po tekmi zadovoljen Tepeš, nad uspehom svojih varovancev pa je bil navdušen tudi trener Goran Janus: "Tekma je bila zelo napeta in zanimiva. Fantje so vsak posebej oba skoka napravili odlično. Fantastično. To je bilo šampionsko. Občutek, ko ti tuji trenerji čestitajo za zmago, je super. To traja že nekaj časa. Samo tako moramo delati naprej."

V točkovanju ekipne nemške turneje, na kateri bo zmagovalec prejel 100.000 evrov denarne nagrade, bosta šteli še preizkušnji v Klingenthalu (13. februar) in tekmi v poletih v Oberstdorfu (16. in 17. februar).

V nedeljo čaka skakalce posamična tekma, prva serija se bo začela ob 16.30. Nastopila bo zmagovalna četverica, pridružil se ji bo še Matjaž Pungertar.

Smučarski skoki, Willingen, ekipna tekma, rezultati:

Komentarjev 1
  • titty 15:02 09.februar 2013.

    Bravo naši, bravo, bravo!!