Šport > Zimski športi
4262 ogledov

Sage je konec, skakalna velesila sporočila prelomno novico

Alexander Stöckl Epa
Avstrijski strokovnjak se po 13 letih poslavlja od položaja glavnega trenerja norveške reprezentance.

Alexander Stöckl ni več trener norveške reprezentance v smučarskih skokih, je za NRK potrdila norveška smučarska zveza. Avstrijski strokovnjak je vikinge neprekinjeno vodil od leta 2011.

Z dogovorom o prekinitvi sodelovanja se je končala večmesečna saga, ki se je začela z uporom skakalcev sredi lanske sezone. Takrat so člani reprezentance na zvezo naslovili odprto pismo, v katerem so zahtevali trenerjevo razrešitev.

Granerud Prvi sestanek Šport Skakalna velesila išče rešitev iz neprijetne zagate Forfang Saga se zapleta Šport Skakalci zahtevajo razrešitev, odziv trenerja pa zelo zgovoren

Čeprav je bil zaradi predčasne prekinitve pogodbe upravičen do odškodnine, Stöckli ni bil zadovoljen z njihovo ponudbo, zato je v začetku tega meseca vložil tožbo zoper nekdanjega delodajalca.

Konflikt je zdaj, kot kaže, končno razrešen.

"Zelo sem zadovoljen z dogovorom. Bilo je naporno, a končno smo dosegli dogovor, s katerim smo lahko vsi zadovoljni," je komentiral avstrijski trener, ki mu ponudb za nadaljnje delo ne manjka. "Nisem se še odločil," je povedal.

Alexander Stöckl | Avtor: X X
Stöckl obžaluje, da se je 13-letno sodelovanje končalo na takšen način, vseeno pa je hvaležen za lepe trenutke in uspehe, pod katere so se v času njegovega vodenja podpisali Norvežani. "Zame je bilo zelo pomembno, da sem prispeval k razvoju športnikov in trenerjev ter da sem fantom nudil pravo oporo. Skupaj smo ustvarili čudovite spomine," je dodal.

"Norveška smučarka zveza se želi zahvaliti Alexandru Stöcklu za njegov trud in številne lepe trenutke, ki so jih skozi vsa ta leta pričarali skupaj s skakalci. Alexander bo šel v zgodovino kot ena najpomembnejših figur v norveških smučarskih skokih in globoko smo mu hvaležni za vse, kar je naredil za nas," je sporočil generalni sekretar Arne Baumann.

Stöcklov naslednji korak še ni znan, med možnimi destinacijami pa se omenja tudi njegova domovina, kamor ga je še pred koncem lanske sezone vabil tudi najboljši skakalec zime Stefan Kraft.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.