Šport > Zimski športi
30 ogledov

Schlierenzauer po zmagi: ''Nepopisno''

gregor schlierenzauer EPA
V Bischofshofnu se je v nedeljo končala že 61. novoletna turneja smučarjev skakalcev. Drugo zaporedno zmago je slavil Gregor Schlierenzauer. Avstrijec si je končno slavje zagotovil z zmago na tretji in četrti tekmi turneje, svoje občutke pa je strnil v eno besedo: ''Nepopisno.''

''Turneja štirih skakalnic je bila odlična in stati na vrhu ob koncu je nepopisno. Resnično sem užival. Uspelo mi je obdržati koncentracijo, še posebej v Innsbrucku, kar se je izkazalo za ključnega pomena. Imel sem tudi nekaj potrebne sreče,'' je po tekmi poved Schlierenzauer, ki je do dvaindvajsetega leta zbral že neverjetnih 45 zmag v svetovnem pokalu. Trikratni dobitnik olimpijske kolajne je novoletno turnejo osvojil tudi v sezoni 2011/2012.

Schlierenzauer Jacobsen novoletna turneja zmaga Bischofshofen svetovni pokal | Avtor: EPA EPA
Drugo mesto v skupnem seštevku je pripadlo Andersu Jacobsenu, zmagovalcu prvih dveh tekem v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu. ''Počutim se odlično. Za nami je izjemna turneja z bojem do zadnjega trenutka. Zadovoljen sem z drugim mestom,'' je povedal Norvežan.

Norveški uspeh je s tretjim mestom dopolnil Tom Hilde, ki je presenetil celo samega sebe. ''Pred turnejo nisem pričakoval, da bom med najboljšimi tremi. Resnično sem ponosen. Imamo močno ekipo in zelo zabavno je bilo tekmovati na vseh štirih skakalnicah. Med nami vlada ekipni duh, veseli smo drug za drugega in se spodbujamo,'' je povedal Hilde.

martin schmitt | Avtor: EPA EPA
Nastop na novoletni turneji si je v zadnjem trenutku zagotovil Nemec Martin Schmitt, dvakratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, ki se je elitni druščini skakalcev pridružil po zmagi na tekmi celinskega pokala v Engelbergu. Štiriintridesetletni veteran je na turneji nastopil že sedemnajstič in osvojil spodbudno deseto mesto. ''Zelo sem zadovoljen. Dobro sem skakal in izboljšal svoje predstave. Točke sem osvojil na vseh tekmah, kar je zelo pozitivno. V Bischofshofnu me je premagal Noriaki Kasai, tako da je dobil obračun starih mačkov. Poskusil bom zadržati formo ali pa jo še izboljšati,'' je povedal Schmitt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.