Šport > Zimski športi
8321 ogledov

Shiffrinova razočarana, ker je zamudila senzacijo v Kranjski Gori

Shiffrin Profimedia
Ženska slalomska tekma za 60. Zlato lisico v Kranjski Gori je postregla z velikim presenečenjem.

Z nedeljskim slalomom na vitranški strmini se je v Kranjski Gori končala 60. Zlata lisica. Zmage, že tretje na progi Podkoren, se je po odstopu Američanke Mikaela Shiffrin v prvi vožnji veselila Slovakinja Petra Vlhova in s tem še zaostrila dvoboj za slalomski kristalni globus. Po šestih od 11 slalomov ima Vlhova v seštevku discipline samo pet topčk zaostanka za vodilno Shiffrinovo.

Za največje presenečenje nedeljskega slaloma je poskrbela Američanka AJ Hurt, ki je s tretjim mestom zapolnila vrzel po nepričakovanem odstopu slavnejše rojakinje.

Zlata Lisica slalom Foto Šport Vlhova na vrhu, odstop Bucik in Shiffrin

Triniindvajsetjla Hurtova se je z najboljšim časom finala na stopničke zavihtela s 16. mesta po prvi vožnji. S tem je močno izboljšala svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, edini dosedanji uvrstitvi med med slalomsko elito sta bili 25. oziroma 29. mesto!

"Zelo sem vesela. Tega res nisem pričakovala," se je uspeha kariere veselila 23-letnica, ki je v boju za najvišja mesta ugnala tudi tokrat petouvrščeno rojakinjo Paulo Moltzan. "S Paulo vsak dan trenirava skupaj in vedno imam občutek, da jo poskušam dohiteti. Ne vem, kako mi jo je tokrat uspelo premagati," je dodala.

Zlata Lisica veleslalom Jure Košir: Šport "Škoda za Maribor, je pa pomembno, da ostane pri nas"

Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia
K odstopu Shiffrinove je morda delno pripomoglo tudi slabo počutje, zaradi česar se najuspešnejša smučarka vseh časov ni prav dolgo zadrževala v ciljni areni. Odločitev je kasneje obžalovala, saj zaradi predčasnega odhoda ni prisostvovala senzacionalnemu uspehu mlade ameriške kolegice.

"Najslabša stvar pri mojem odstopu in slabosti? Da nisem bila osebno priča najbolj neverjetni predstavi AJ Hurt, ki je dobesedno 'razturala' za svoje prve stopničke v svetovnem pokalu. To je bilo osupljivo! In Paula Moltzan je bila tako blizu dvojnim stopničkam za ZDA. Kakšen dan! Kakšen pošasten dan! Smučanje mojih moštvenih kolegic je bila čudovita popestritev in te dame si zaslužijo ves svet. Hvaležena sem zanje in vesela prav tako," je sporočila Shiffrinova.

Slovenske smučarke se na domačih tekmah v Kranjski Gori niso proslavile. Za edine točke je s 14. mestom na slalomu poskrbela Andreja Slokar.

Zlata Lisica slalom Konec ere? Šport Prihodnost blagovne znamke Zlata lisica negotova

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.