Šport > Zimski športi
17187 ogledov

Skakalec ne odstopa od umika: Naš sistem deluje kot v Sovjetski zvezi

Niko Kytösaho Profimedia
Smučarski skakalec Niko Kytösaho je veliko prahu dvignil, ko je sporočil, da se umika iz finske reprezentance ter da se bo na novo sezono pripravljal sam. Od tega ne odstopa.

Finski smučarski skakalec Niko Kytösaho si je po koncu sezone privoščil zanimiv izziv. Skupaj s kolegi iz reprezentance si je privoščil tekmo nordijske kombinacije, kar pomeni, da se je po skokih na skakalnici preizkusil tudi na tekaški progi. Po skokih je vodil, na koncu se je moral zadovoljiti z 11. mestom. Zmage se je veselil Ilkka Herola

"Na splošno je bilo grozno, še težje kot lani," je potarnal Kytösaho. Seveda se finski skakalec, ki je pred kratkim sporočil, da se umika iz že tako okrnjene finske reprezentance, ni mogel izogniti ponovnim vprašanjem na to temo. A pri svoji odločitvi ostaja neomajen. 

"Naš sistem znotraj reprezentance deluje kot tisti v Sovjetski zvezi. To je individualni šport. Telo in značilnosti vsakega človeka so drugačni. Govorimo o športu, ki zahteva visoko znanje, kjer je tehnika najpomembnejša. Trening mora biti individualiziran," besede Finca prenaša portal skijumping.pl.

Pred časom je dejal, da je v finski reprezentanci veliko težav, vzrokov za to pa naj bi bilo veliko. "Menim, da znotraj osebja ni odgovornosti za rezultate. Kakšnih deset let noben finski skakalec ni dosegel spodobnega rezultata, a tega še vedno ne upoštevajo pri zaposlovanju novih trenerjev. V reprezentanci individualiziranih vaj skorajda ni. Vsi trenirajo na enak način, kar pomeni, da 16-letni mladinec in izkušenejši športnik izvajata enake vaje," je potarnal finski skakalec.

Skakalec se odpravlja na samostojno pot, treninge mu bo pripravljal stric Pekka Kytösaho. Bo pa njegovo reprezentančno slovo le začasne narave, saj bo ločeno opravil le priprave na sezono, ko se bo začela zimska sezona, pa se bo spet priključil ekipi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.