Šport > Zimski športi
1369 ogledov

Slokarjeva v prvi vožnji presenetila

andreja slokar Epa
Lara Gut-Behrami vodi po prvi vožnji uvodnega veleslaloma sezone 2021/22 svetovnega pokala alpskih smučark na ledeniku Rettenbach. Dve Slovenski v prvi deseterici. Obe imata možnosti za boj za stopničke!

Švicarka je za prevzem vodstva za dve stotinki sekunde prehitela Američanko Mikaelo Shiffrin, ki je druga. V prvi deseterici sta dve Slovenki Meta Hrovat (+0,98) in Andreja Slokar (+1,16) na osmem in devetem mestu.

Vodilnima na vrhu sta se najbolj približali domačinki Stephanie Brunner, ki je za tretji čas prve vožnje zaostala 54 stotink sekunde, ter Katharina Liensberger na četrtem mestu z zaostankom 63 stotink sekunde.

Hrovatova, s številko 8 prva izmed petih Slovenk na startu uvodne tekme sezone, je v cilj prismučala 17 stotink sekunde za takrat tretjo Slovakinjo Petro Vlhovo. A je bilo na startu še nekaj tekmovalk, ki so bile hitrejše tako od Vlhove kot Hrovatove.

Meta Hrovat | Avtor: Profimedia Profimedia

V finalu tri Slovenke

Zelo dober premierni nastop na ledeniku Rettenbach je uspel söldenski debitanki Slokarjevi, ki je za 20 mest izboljšala startno izhodišče. Ajdovka se je kot 29. na startu uvrstila tik za moštveno kolegico Hrovatovo, od katere je bila počasnejša 18 stotink.

"Led je prebit. V zgodnjem delu sem smučala zelo dobro. S starta sem sicer potrebovala nekaj vratc, da sem prišla v ritem. Predolgo. Spodnji del je bil korekten. Kot smo se pogovarjali že pred tekmo, je proga zelo lahka in se da smučati zelo hitro," je imela v izjavi za TV Slovenija po nastopu mešane občutke Hrovatova.

V finalni vožnji bodo nastopile tri Slovenke. Drugi nastop si je prismučala tudi Tina Robnik s 30. časom. Zaostanek Robnikove sicer znaša 2,58 sekunde.

Pod robom finala pa je ostala Ana Bucik, ki je bila lani na ledeniku 21. Tokrat je nastop končala že po prvi vožnji na 31. mestu, od finala so jo ločile tri stotinke sekunde. Brez druge vožnje je ostala tudi Neja Dvornik na 53. mestu (+4,22) od 66 tekmovalk, ki so končale vožnjo. Na startu je bilo 75 tekmovalk.

Začetek finalne vožnje bo ob 13.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice