Šport > Zimski športi
721 ogledov

Slovenca bila na pragu senzacije, nato pa ...

Tim Mastnak Epa
Gloria Kotnik in Tim Mastnak sta obstala v osmini finala svetovnega prvenstva, potem ko sta močno namučila glavna favorita.

Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta tekmovanje v mešanih dvojicah v paralelnem slalomu na svetovnem prvenstvu v deskanju na snegu v Bakurianiju v Gruziji končala v osmini finala. Boljša od Slovencev sta bila tekmovalca prve švicarske ekipe Dario Caviezel in Julie Zogg.

Švicarja sta sicer veljala morda celo za prva favorita prvenstva, potem ko je Zoggova v torek postala nova svetovna prvakinja v paralelnem slalomu, Caviezel pa je bil med moškimi šesti.

Naša deskarja pa sta skoraj poskrbela za senzacijo, potem ko sta bila večji del boja celo v igri za zmago. Mastnak si je sicer v zgornjem delu privozil zaostanek 34 stotink, a je odlično odvozil spodnji del, tako da se je Kotnikova na progo podala celo s 27 stotinkami prednosti pred Švicarko.

Kotnikova se je pogumno zoperstavila svetovni prvakinji, ki pa je na polovici proge imela 14 stotink prednosti za spodnji del, v katerem pa je Kotnikova, ki je bila v odlični poziciji, naredila napako ter odstopila.

Slovenska deskarja sta pred tem v predtekmovanju premagala ekipo Južne Koreje, za katero sta nastopila Jang Seo Hee in Kim Sangkyum. Mastnak in Kotnikova sta v izločilne boje napredovala s prednostjo 56 stotink. Slovenca sta na koncu osvojila končno 13. mesto.

"Danes sem prikazal dve zelo dobri vožnji, torej sem dokazal, da zmorem tudi na takšni podlagi, ki mi sicer nikakor ne ustreza in se na njej precej 'mučim'. Zadani dnevni cilj sem dosegel," je bil po tekmi v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije kljub ekipnemu neuspehu s svojim nastopom zadovoljen Mastnak.

"Tudi Gloria se je izkazala. V osmini finala se je na slabši progi korektno in pošteno borila do konca, še na začetku ravnine je bila v zelo dobrem položaju. Na ravnini je, kot smo se dogovorili, 'spustila' desko, a se ji napad žal ni izšel. Vseeno mislim, da je bil najin nastop danes dober," je še dodal.

"Tim je danes zelo dobro opravil svoje delo. Imela sva zelo težka nasprotnika. Tudi jaz sem se dobro znašla in borila vse do napake. Po današnjem dnevu sem vendarle lahko zadovoljna. Koleno je ob stoodstotnem napadu zdržalo, to pa je seveda dober obet pred nadaljevanjem sezone," pa je vtise strnila Gloria Kotnik.

Italijana Aaron March in Nadya Orcher, člana ekipe Italija 2, sta na koncu osvojila zlato medaljo. V finalu sta premagala Avstrijca Andreasa Prommeggerja in Sabine Schöffmann. Bron sta osvojila slovenska krvnika Švicarja Caviezel in Zogg, ki sta v malem finalu premagala prvo italijansko ekipo, v kateri sta bila Maurizio Bormolini in Lucia Dalmasso.

V naslednjih dneh bodo na SP v Gruziji prišli na svoj račun tekmovalci in tekmovalke, ki nastopajo v disciplinah prostega sloga in krosu. Izmed Slovencev bo kot prvi nastopil Naj Mekinc, ki ga v petek čakajo kvalifikacije v snežnem parku (slopestyle). V nedeljo bodo v tej disciplini na sporedu še ženske kvalifikacije z Urško Pribošič.

Oba ob koncu prvenstva čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air), še prej pa bosta v snežnem žlebu nastopila Tit Štante in Kaja Verdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.