Šport > Zimski športi
366 ogledov

Slovenec zasedel vplivno funkcijo

FIS logo logotip Youtube
Slovenski smučarski strokovnjak Jani Hladnik je postal novi direktor tekmovanj v tehničnih disciplinah alpskega smučanja.

Slovenski smučarski trener in funkcionar Jani Hladnik je postal novi direktor tekmovanj v tehničnih disciplinah alpskega smučanja, je sporočila Mednarodna smučarska in deskarska zveza (Fis). S tem je zamenjal 50-letnega Francoza Emmanuela Couderja, ki bo odslej deloval v vlogi koordinatorja tekmovanj alpskega smučanja.

Hladnik ima po pisanju Fisa več kot 30 let trenerskih izkušenj vse od najmlajših kategorij do svetovnega pokala. V zadnjih 12 letih je bil glavni trener ruske moške reprezentance, pred tem pa je deloval tudi v finski reprezentanci, kariero trenerja na najvišji ravni pa je v začetku tega tisočletja opravljal tudi v domovini Sloveniji.

Poleg Hladnika bo nov položaj pri Fisu zasedel tudi Raimund Plancker, ki je postal pomočnik direktorja tekmovanj za hitre discipline pri moških.

FIS logo logotip Pritožba Šport Fis pod plazom kritik, Švicarji govorijo o "Muppet-šovu", Nemci o farsi

"Z imenovanjem Hladnika in Planckerja skupaj z izkušnjami obstoječega moškega alpskega osebja je Fis v položaju, da zagotovi dirke na novi ravni," je v izjavi za javnost dejal generalni sekretar Fisa Michel Vion. "Oba nova direktorja dirk nista tujca na tekmovanjih svetovnega pokala in bosta v svoje nove vloge prinesla leta izkušenj in vpogleda v alpsko smučanje."

Na podobni funkciji v svetu biatlona deluje slovenski funkcionar Borut Nunar, ki je pomočnik direktorja tekmovanj za svetovni pokal na Mednarodni biatlonski zvezi.

V ponedeljek je sicer predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar prejel novo priznanje na mednarodnem prizorišču, potem ko je bil na ustanovni seji novega predsedstva Fisa v Zürichu kot prvi Slovenec imenovan za predsednika komisije za finance. Že dlje časa je tudi član izvršnega odbora predsedstva Fisa.

Johan Eliasch FIS Šport Milijarder na čelu smučanja, Slovenec član predsedstva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.