Šport > Zimski športi
48418 ogledov

Slovenec prevzema eno največjih reprezentanc na svetu!

Uroš Velepec Profimedia
Uroš Velepec naj bi bil v novi sezoni glavni trener nemških biatloncev.

Mark Kirchner po 13 letih nepričakovano zapušča mesto glavnega trenerja nemške moške biatlonske reprezentance. Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da bo njegov položaj zasedel njegov dozdajšnji pomočnik, slovenski strokovnjak Uroš Velepec.

"Vse do zadnjega sem imel veliko veselja pri delu z reprezentanco. A prišel je čas, da se umaknem in dam priložnost za nove ideje in impulze," 52-letnega Kirchnerja povzemajo mediji. Kirchner, trikratni olimpijski prvak v biatlonu, se bo na zvezi vključil v delo z mladimi selekcijami.

Mark Kirchner | Avtor: Profimedia Profimedia

Petinpetdesetletni Velepec bo sicer pri pripravi reprezentance tesno sodeloval z nekdanjim odličnim nemškim tekačem Jensom Filbrichom, ki je zadolžen za fizično pripravo in tekaško tehniko.

Ni skrivnost, da je Velepec pred velikanskim izzivom, saj nemškemu biatlonu v zadnjih letih v moški konkurenci manjkajo uspehi. Nazadnje so se opekli na letošnjem prvenstvu v domačem Oberhofu, kjer je moška vrsta prvič po letu 1976 ostala brez odličja. Kirchner je očitno spoznal, da bo za preporod potreben drugačen pristop.

Komentarjev 1
  • albert6 08:59 20.marec 2023.

    In sledi propad dojce biatlona