Šport > Zimski športi
3400 ogledov

Slovenski junak: "Žal mi je ..."

Peter Prevc Epa
Slovenski skakalci so potegnili črto pod uspešen konec tedna v Ruki.

"Tekma je bila kar zahtevna. Malo podpore čez prelet si ali pa nisi imel," je komentiral najbojši orel na tekmi Anže Lanišek, ki je sobotni zmagi, drugi v njegovi karerio, dodal četrto mesto na nedeljski preizkušnji.

"A ne glede na vse moram biti zadovoljen s skoki. Žal mi je do stopničk zmanjkalo zgolj 0,3 točke, a tudi Naoki (Nakamura, op. a.) si jih zasluži. Še vseeno je bil to lep vikend," je dodal 26-letni slovenski skakalec.

Anže Lanišek Svetovni pokal Šport Lanišku zmanjkalo pičle 0,3 točke

Lanišek je imel odlično izhodišče po prvi seriji (2. mesto), nato pa v finalu ni uprizoril svojega najboljšega skoka, kar ga je na koncu stalo uvrstitve na zmagovalni oder.

"Še vedno bom največ pozornosti posvečal tehniki in temu, da ostanem miren, zbran in videli bomo, kako bo. Zdaj imamo spet en teden prosto, tako da se bomo lahko pripravili na nove izzive," se je v nadaljevanje sezone ozrl Lanišek.

Anže Lanišek | Avtor: Epa Epa

Polovično zadovoljen je bil Peter Prevc. Potem ko so ga težke razmere oropale metrov v prvi seriji, je v finalu izkoristil boljše pogoje in napredoval za osem mest. Na koncu je bil 15.

"Današnja tekma je bila podobna kot včerajšnja, zelo težka. Skakalec si ne sme dovoliti večjih napak. V prvi seriji se mi je ta napaka zgodila in zato sem prehitro pristal. Imel pa sem tudi težke razmere. V drugi seriji sem naredil najboljši skok ta vikend in poletel daleč," je dejal najboljši slovenski skakalec v zgodovini.

"Z nastopi konec tedna nisem najbolj zadovoljen. Skoki so na dobri ravni, a da bi dosegel rezultate, ki si jih želim, bo treba narediti še en preskok, da se približam in ujamem najboljše," je dodal Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.