Šport > Zimski športi
1163 ogledov

Slovenski orli v drugi seriji močno zdrsnili

Peter Prevc Zakopane Epa
V Zakopanah se je odvila ekipna tekma smučarski skakalcev za poletno veliko nagrado.

Japonci Naoki Nakamura, Keiichi Sato, Yukiya Sato in Junshiro Kobayagi so zmagali na ekipni tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih (981,8 točke). Na skakalnici v Zakopanah na Poljskem je bila druga Poljska (951,1), tretja pa Norveška (931,2). Slovenci Tilen Bartol Žiga Jelar, Peter Prevc in Timi Zajc so zasedli peto mesto (894,5).

Slovenija je bila po prvi seriji med desetimi reprezentancami druga, s 446,7 točke je zaostajala le za Japonsko, ki pa se je že precej oddaljila (469,2). Bilo je kar 22,5 točke zaostanka.

Najboljši v slovenski vrsti je bil v prvi seriji Bartol, ki je imel s 144 metri ne le najboljšo daljavo prve izmenjave skakalcev, ampak tudi celotne serije ter je postavil nov rekord skakalnice. Jelar (122 m) je bil četrti v svoji izmenjavi, Zajc (129 m) peti, Prevc pa šele deveti (122,5 m). Bartol je zbral tudi največ točk med vsemi (137,3), 113 jih je prispeval Zajc, 99,9 Jelar, 96,5 pa Prevc.

Rok Justin Dobra forma Šport Slovenski as še drugič za las ob zmago

Pred drugo serijo je bila le 0,6 točke za Slovenijo na tretjem mestu Nemčija (446,1), povsem blizu pa sta bili še Norveška (445,7) in na petem mestu Poljska (441). Avstrijci so bili na šestem mestu že precej oddaljeni od stopničk, zbrali so 427,2 točke.

Slednji so tudi na koncu zaostali za Slovenci, vse ostale prej omenjene ekipe pa so bile pred Bartolom, ki je v drugi seriji skočil 128 m (4. v izmenjavi), kolikor so namerili tudi Jelarju (4.), Prevcem, ki je bil meter krajši (127 m, 7.), in Zajcem, ki je pristal pri 123,5 m (6.).

V nedeljo bo ob 13. uri v Zakopanah še posamična tekma, ob 10.30 bodo skakalke poletno nagrado začele v Frenštatu.

"V prvi seriji sem naredil zelo dober skok, imel sem zelo dobre razmere, s prvim skokom sem lahko res zadovoljen. Na koncu pa mislim, da smo kar vsi malce razočarani. Tudi moj finalni skok je bil precej slabši kot prvi. Jutri bomo morali vsi malce dodati," je menil Bartol.

maren lundby Šampionka Šport Takšno je stanje po hudem padcu
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice