Šport > Zimski športi
25 ogledov

''Smučam z natrgano križno vezjo''

lindsey vonn Reuters
Ameriška smučarka Lindsey Vonn je na družabnem omrežju Facebook sporočila, da še vedno nastopa z delno natrgano križno vezjo.

Lindsey Vonn se je po desetih mesecih uspešno vrnila na bele strmine. Ameriška šampionka, ki je v svoji karieri osvojila štiri velike kristalne globuse, se je vrnila s 40. mestom na smuku v Lake Louisu, drugo smukaško preizkušnjo na kanadski strmini je končala na 11. mestu, še bolje pa se je odrezala na tekmi superveselaloma, kjer je osvojila vrhunsko peto mesto.

Vonnova se tako počasi, a vztrajno vrača v svojo pravo formo, vendar opozarja, da kolena ne sme preobremeniti. Američanka se še vedno ni odločila, ali bo nastopila na vseh prihajajočih tekmah v Evropi, končno odločitev pa bo sprejela po posvetovanju s svojo ekipo. ''Moj glavni cilj so olimpijske igre. S kolenom v stanju, v kakršnem je, v bistvu ne poznam odgovora, koliko tekem bo zdržalo,'' je previdna Vonnova.

Zmagovalka 59 tekem za svetovni pokal je o svojem zdravstvenem stanju obvestila tudi 700.000 navijačev na družabnem omrežju Facebook.

''Vsako tekmo sem bila boljša. Deset mesecev po operaciji sem se vrnila s previdnim 40. mestom, agresivnim 11. mestom in samozavestnim 5. mestom. Iščem svoj ritem v svetovnem pokalu in zelo sem vesela. Moje misli so osredotočene na Soči. Smučam z delno raztrgano križno vezjo in potrebujem dober načrt, da se bom lahko pripravila na olimpijske igre. Skupaj z ekipo si bom nabrala novih moči in sprejela premišljeno odločitev o prihajajočih tekmah. Obveščala vas bom,'' je zapisala Vonnova.

Svetovni pokal se že ta konec tedna seli v Evropo; smučarke bodo nastopale v St. Moritzu. Do olimpijskih iger v Sočiju je na koledarju svetovnega pokala še 18 ženskih tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice