Šport > Zimski športi
118 ogledov

Smučarji in smučarski delavci priskočili na pomoč

Oranič pokoj slovo Planica svetovni pokal zastava pokoj ženska tekma Saša Despot Mitja Oranič
Na Smučarski zvezi Slovenije so pripravljeni pomagati.

Trenerji Smučarske zveze Slovenije in prostovoljci skakalnih klubov so se dejavno vključili v pomoč pri dostavi izdelkov svojega sponzorja Mercator po Sloveniji. Akcija naj bi trajala vsaj tri tedne in kot pravi nekdanji nordijski kombinatorec Mitja Oranič, bodo trenerji, če bo treba, to počeli tudi dlje.

Na SZS poudarjajo, da bodo kot pozitiven odziv na akcijo zelo zadovoljni že s tem, če jim bo kdo skozi okno ali vrata zapel tako rekoč ponarodelo pesem Planica, Planica, snežena kraljica. Posebej letos, ko je bila SZS v dolini pod Poncami zaradi pandemije prisiljena odpovedati svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.

"Z Vidom Petkom zdaj to počnem drugi dan in ljudje so res veseli, ko jim pripeljemo hrano. Seveda sva tudi Planico, seveda bolj v hecu, že slišala. Prišli so pač taki časi, ko si moramo res pomagati in mi to počnemo radi," je za STA povedal Oranič.

Izpostavlja tudi, da je vloga prostovoljcev, ki so se organizirali pri SZS in v klubih, zelo pomembna. "Najbolj pomembno je, da res uporabljamo zaščitno opremo, maske, rokavice in da zmanjšamo možnosti prenosa virusa. Vsi tega še ne jemljejo povsem resno, zato je naša pot za naročnike res varnejša, kot da bi sami hodili v trgovine."

Kot še pravi udeleženec zimskih olimpijskih iger v Vancouvru leta 2010, ki bo konec tedna dopolnil 34 let, te dni doživlja tudi lepe trenutke, če odmisli vzrok, zaradi katerega je vpleten v dejavnost: "Po eni strani številnim popestrimo dan, že ko vidijo smučarske kombije. Najlepše pa je, da so številni ljudje res hvaležni, ko jim dostavimo naročeno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice