Šport > Zimski športi
58810 ogledov

Smučarska legenda: "Če to drži, je to povsem neodgovorno"

Skiweltcup.tv
Resna poškodba enega glavnih favoritov v boju za veliki kristalni globus je sprožila hude kritike na račun avstrijskih trenerjev.

Eden najboljših alpskih smučarjev na svetu Avstrijec Marco Schwarz je po padcu na smukaški tekmi v Bormiu, v katerem je utrpel hudo poškodbo kolena, že končal letošnjo sezono.

Osemindvajsetltnik, ki je ob pred tem vodil v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, je bil glavni tekmec Švicarja Marca Odermatta v boju za veliki kristalni globus.

Padec avstrijskega smučarja, ki je v zanj izgubljeni sezoni spet nameraval tekmovati v štirih disciplinah, je botrovala ostrim kritikam smučarskih strokovnjakov, ki vzrok za nesrečo pripisujejo prenatrpanemu urniku.

Marco Schwarz Huda poškodba Šport Prvi smučar sezone s helikopterjem v bolnišnico

"Po mojem mnenju so trenerji sokrivi za Marcovo nesrečo, saj že več mesecev ne dajejo pravega poudarka regeneraciji telesa po naporih," je za švicarski Blick ocenil petkratni zmagovalec svetovnega pokala, legendarni Marc Girardelli.

Podobno je razmišljal tudi nekdanji avstrijski šampion Stephan Eberharter. "V svoji karieri sem bil najuspešnejši takrat, ko sem dajal poseben poudarek regeneraciji. Ob vseh naporih, s katerimi se srečuje Marco, so zanemarili čas, ki ga telo potrebuje za renegeracijo, in poškodbe so logična posledica tega," meni Avstrijec.

Kot poroča Blick, naj bi Schwarz dan pred nesrečo opravil celo veleslalomski trening. "Če to drži, je to povsem neodgovorno," je komentiral Eberharter in dodal: "Stelvio (proga v Bormiu, op. a.) je nekaj povsem drugega kot na primer Lake Lousie."

"Po eni strani razumem, da si tekmovalec v vrunski formi želi nastopiti na čim več tekmah, a zato imamo trenerje, da postavijo meje in smučarju pokažejo, kaj je mogoče in kaj ni," je zaključil 54-letni nekdanji smučar.

Na pomisleke izkušenih smučarskih asov se je po uspešni operaciji kolena, s katero je stopil na dolgo pot rehabilitacije, odzval tudi Schwarz, ki je sporočilo svojim sledilcem na Instagramu sklenil s pripisom: "In še strokovnjakom: ničesar ne bi naredil drugače!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.