Šport > Zimski športi
56460 ogledov

Šokanten prizor iz Slovenije obšel svet: "Tole je smrtno nevarno"

Thierry Langer Epa
Belgijski biatlonec Thierry Langer je med tekmo svetovnega pokala na Pokljuki pogledal v cev svojega strelnega orožja.

Belgijec Thierry Langer je na biatlonski tekmi mešanih štafet na Pokljuki kršil pravila varnega rokovanja s strelnim orožjem.

Zaradi težav s puško, ki so bile posledica padca, je 31-letnik pogledal v cev strelnega orožja in jo poskušal očistiti s pomočjo tekaške palice.

"Upam, da je odstranil nabojnik. Tole je smrtno nevarno," je v prenosu na ZDF dejal strokovni komentator in nekdanji vrhunski biatlonec Herbert Fritzenwenger.

Pokljuka biatlon Korak naprej Šport Pohvale na račun slovenskih organizatorjev kar dežujejo

Langer je pri padcu poškodoval puško, za povrhu pa je izgubil tudi nabojnik. Ko so mu na strelišču priskrbeli novega, še vedno ni videl skozi diopter, zato je nabojnik odstranil in nadaljeval s čiščenjem.

Thierry Langer | Avtor: Epa Epa

"Proga je bila ponekod luknjasta. Izgubil sem ravnotežje in pristal na puški. Izgubil sem nabojnik in trajalo je kar nekaj časa, da sem na strelišču dobil drugega. Ko sem ga vstavil, še vedno nisem videl ničesar. Poskušal sem očistiti puško, a je bilo preveč ledu," je pojasnil Belgijec.

Kmalu zatem je prejel rezervno puško in pokril vse tarče.

S svojim ravnanjem je Langer izzval precejšnje kritike. "Ne, ne, ne. Kaj za vraga?" je z glavo zmajeval norveški biatlonec Johannes Dale. "To je nekaj, česar kot biatlonec nikoli ne smeš narediti. Prvo pravilo biatlona je spoštljivo ravnanje z orožjem," je poudaril.

Oglasil se je tudi nekdanji nemški biatlonec Sven Fischer, ki je Mednarodno biatlonsko zvezo (IBU) celo pozval k diskvalifikaciji tekmovalca. "Vedno moraš pričakovati, da se lahko nekaj zgodi. Pod nobenim pogojem ne smeš puške uperiti v glavo ali katerikoli drug del telesa," je povedal dvaktani zmagovalec skupnega seštevka.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 2
  • Toma 08:19 11.januar 2023.

    Verjetno je videl na risanki ;-)

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:22 10.januar 2023.

    Vse za "stopničke", pa četudi ti lahko možgane raznese. Jao, jao, kot da bi prvič imel orožje v rokah.