Šport > Zimski športi
2175 ogledov

Šokantna zmagovalka: "Kako se pa lahko počutiš?"

Andreja Slokar zmaga Lech Reševalni pas/Twitter
Smučarka iz Ajdovščine je odlično začela letošnjo sezono. Po dobrem nastopu v Söldnu je v Lechu zablestela.

Andreja Slokar je nova Slovenka na seznamu zmagovalcev in zmagovalk svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na prizorišču v Lech/Zürsu je postala prva Slovenka z zmago na paralelnih tekmah v ženski in moški konkurenci. Štiriindvajsetletna Ajdovka je postala enajsta Slovenka z vsaj eno zmago v svetovnem pokalu.

Največ zmag, 26, je vpisala Tina Maze, ki pa v vsej svoji karieri, kljub zmagam na slalomih, veleslalomih, superveleslalomih, kombinacijah in smukih, ni osvojila paralelne preizkušnje.

Andreja Slokar Lech zmaga Alpsko smučanje Šport Slovenka senzacionalno do zmage v Lechu!

Slokarjeva je poskrbela za še 86. slovensko zmago v svetovnem pokalu, 59. žensko. Gre sicer za že 180. slovenske ženske stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Zmagale so še Ilka Štuhec (9), Mateja Svet (7), Špela Pretnar (6), Urška Hrovat (5), po enkrat pa so zmagale Veronika Šarec, Alenka Dovžan, Katja Koren, Nataša Bokal, Mojca Suhadolc in Slokarjeva.

"Tekma je bila zelo zabavna. Malce je sicer specifična, ker je samo ena na leto in nikoli ne veš, kako bo. Se je pa videlo, da sem zelo uživala. Odlično za prvo zmago," je v svoji prvi izjavi po uspehu kariere dejala Ajdovka, ki trenira z lastno ekipo pod nadzorom trenerja Boštjana Božiča.

"Počutim se dobro," je za Eurosport brez prevelike evforije povedala Slokarjeva. "Kako se še lahko počutiš, ko zmagaš na prvi tekmi? Tako sem vesela," je še dodala Ajdovka, ki bi si seveda podoben uspeh želela ponoviti tudi na prestižnejših tekmah, slalomski in veleslalomski.

Šlo je sicer za edino posamično žensko paralelno tekmo v tej sezoni svetovnega pokala. Ekipni paralelni tekmi bosta na sporedu zimskih olimpijskih iger februarja v Pekingu ter na finalu sezone svetovnega pokala marca v Courchevel/Meribelu.

Slokarjeva je del slovenske reprezentance. Odgovorni trener Sergej Poljšak je bil pričakovano navdušen: "Super dan za Andrejo. Zmaga je zmaga, kar je super zadeva. V četrtfinalu je šlo zelo na tesno, nato pa je smučala iz vožnje v vožnjo bolje in zasluženo zmagala."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.